Το Τιραμισού της Αφροδίτης – Πανεύκολο και νόστιμο…

Το Τιραμισού της Αφροδίτης

Η Αφροδίτη είναι περίφημη μαγείρισσα με έμφαση στις γλυκές δημιουργίες. Κάθε φορά που είμαι στο Πλατύ, ειδικά τις χαρμόσυνες ημέρες των γιορτών, δοκιμάζω τα γλυκά της.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Δεν χρειάζεται να της πούμε πολλά αρκεί μόνον να εκφράσουμε την επιθυμία … «να είχαμε τώρα ένα γλυκάκι…» και εκείνη «εξαφανίζεται» στην κουζίνα της και δημιουργεί… Εμπνέεται βέβαια και από τον σύντροφό της, τον Στέφανο και μας ετοιμάζει τα καλύτερα και μας τα παρουσιάζει με χαμόγελο… το χαίρεται πραγματικά και εκείνη και εμείς …

Σήμερα για τη γιορτή της Φωτεινής ετοίμασε 5 διαφορετικά γλυκά που θα σας τα παρουσιάσω.

Η συνταγή πανεύκολη,  αρκεί να θέλουμε και δημιουργούμε … αγγελικές γεύσεις… όταν μάλιστα νοιώθουμε ότι μας αγαπούν προσφέρουμε τα καλύτερα.

Το Τιραμισού

Από την Αφροδίτη Παρθένη, Αλεξάνδρεια

Υλικά

 6 φλιτζάνια καφέ φίλτρου δυνατό

70 ml Αμαρέτο λικέρ

600 γρ. κρέμα γάλακτος δροσερή

750 γρ. μασκαρπόνε

45 κ.σ. άχνη ζάχαρη

2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ

Τρόπος παρασκευής

Στη καφετιέρα φτιάχνουμε τον καφέ και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Η κα Αφροδίτη Παρθένη

Αμέσως μετά ρίχνουμε το Αμαρέτο ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε την άχνη και το τυρί μασκαρπόνε και τα χτυπάμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν.

Βουτάμε τα σαβουαγιάρ στον καφέ για πολύ λίγο, για να μην μουλιάσουν πολύ και τα αραδιάζουμε στο ταψί.

Απλώνουμε στην επιφάνειά τους την μισή ποσότητα της κρέμα και τα καλύπτουμε με μια σειρά σαβουαγιάρ.

Καλύπτουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη επιφάνεια της κρέμας και βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για τρεις ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.

Το βγάζουμε από το ψυγείο και δημιουργούμε με ένα πιρούνι σχέδια.

Πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο.