Φτιάξτε νόστιμη ρωσική σαλάτα η οποία συνοδεύει μια μεγάλη γκάμα φαγητών. Η συγκεκριμένη σαλάτα θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους και θα σας την ζητάνε οικογένεια και φίλοι συνεχώς. Σε λίγο χρονικό διάστημα θα έχετε να απολαύσετε μια υπέροχη γευστική δημιουργία.
Η συνταγή δική σας.
Σαλάτα ρωσική από την περίφημη βοτανολόγο και εξέχουσα μαγείρισσα Φωτεινή Κασσαβέτη από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.
ΥΛΙΚΑ
5 κ.σ. μαγιονέζα ligh
2 πατάτες
2 καρότα
100 γρ. πράσινα φασολάκια
100 γρ. αρακάς
100 γρ. καλαμπόκι
3 πρέζες αλάτι Iμαλαίων
3 πρέζες φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κ.σ. ξύδι από παλιό κρασί
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ
Μία κορφούλα μαιντανού
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κυβάκια.
Τα βράζουμε ξεχωριστά, σε αλατισμένο νερό ανάλογα με τον χρόνο που χρειάζεται το κάθε λαχανικό.
Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε και λαχανικά κονσέρβας που απλά τα περνάμε από τρεχούμενο νερό για να φύγουν τα συντηρητικά τους.
Στη συνέχεια στραγγίζουμε και ταμπονάρουμε τα λαχανικά.
Σε μεγάλο μεταλλικό μπολ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι μας. Τελευταία βάζουμε την μαγιονέζα και ανακατεύουμε και πάλι.
Τέλος βάζουμε στο ψυγείο το μπολ αφού το σκεπάσουμε με διαφανή μεμβράνη.
Σε 2 ώρες η ρωσική σαλάτα είναι δροσερή και μπορεί να συνοδεύψει το ουζάκι μας με άλλα μεζεδάκια.
Η ρωσική «δένει» ακόμα αρμονικά με κρέας ή και ψάρι.
Για διακόσμηση στην ρωσική βάζουμε μια κορφούλα μαιντανού ή πολύχρωμες πιπεριές.
Εμείς σας την σερβίρουμε με 2 τρόπους. Απολαύστε την…
—