Οι άγιες μέρες της Σαρακοστής έχουν ήδη ξεκινήσει, με εμάς τους λάτρεις της κουζίνας αλλά και των γλυκών να ψάχνουμε έξυπνους και λειτουργικούς τρόπους ώστε να πλουτίσουμε ικανοποιητικά το νηστίσιμο σπιτικό μας τραπέζι.
Γι’ αυτό λοιπόν σήμερα σας έχω λαχταριστή φραουλόπιτα, μια υπέροχη ιδέα τώρα ειδικά που θα αρχίσουν οι φράουλες να υπάρχουν σε αφθονία! Την ονόμασα έτσι γιατί αντί για μήλα, χρησιμοποίησα τις φράουλες που είχα αφού τώρα αρχίζουν δειλά δειλά να εμφανίζονται!
Η συνταγή -όπως και τα υλικά- της νηστίσιμης φραουλόπιτας είναι δικής μου έμπνευσης και δοκιμασμένη, που την προσάρμοσα με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει νηστίσιμη.
Ένα γλυκό μούρλια, για όλες τις ώρες και ό,τι πρέπει για την περίοδο της Σαρακοστής και όχι μόνο!
Φραουλόπιτα
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
250 γρ. βιτάμ φυτική
420 γρ. ζάχαρη
280 γρ. χυμό πορτοκάλι
1 βανίλια
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
2 κ.σ. κονιάκ
500 γρ. αλεύρι φαρίνα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ με τη σειρά που σας τα γράφω.
Από κάτω βάζουμε τη ζύμη και από επάνω τις κομμένες φράουλες και τα διακοσμούμε όπως θέλουμε!
Δηλαδή, μόλις χτυπηθεί η ζύμη μας και όπως είναι ωμή, βάζουμε τις κομμένες φράουλες σε λωρίδες, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 1 ώρα στις αντιστάσεις.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή Σαρακοστή σε όλους!