Φάπα με …βαριά παλικαρίσια αναπνοή – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τις τελευταίες ημέρες μέρος της πολιτικής αντιπαράθεσης αποτελεί ο… Αχιλλέας Μπέος, δήμαρχος Βόλου. Ο οποίος καρπάζωσε δημότη του που τον έβρισε!

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε τις απειλές Κασσελάκη για ξεδοντιάσματα, εξανέστη, χρέωσε τον Μπέο στη ΝΔ κι άρχισε το  σύστριγγλο. Δεν τον στηρίζουμε είπε η ΝΔ, τον στηρίζετε είπε ο Κασσελάκης, μπήκε στην αντιπαράθεση κι Μπέος που είπε με νόημα «δεν είμαι λουλού»!  Μύλος!

Τότε, κάλεσε και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  «να πάρει τον Τάιλερ και να έρθουν (Σ.Σ. στον Βόλο) να σκάψουν με τα φτυάρια». Κάτι που έκανε ο Κασσελάκης, που πήγε και φτυάριζε σε μια αυλή, αφού πρώτα έδιωξε τις τηλεοπτικές κάμερες. Χωρίς φυσικά να πει ότι εντός του σπιτιού είχε προσωπικό κάμεραμαν και φωτογράφο!

Την ίδια στιγμή που συνέβαιναν αυτά, έβλεπε το φως της δημοσιότητας δημοσκόπηση της έγκυρης ΟΡΙΝΙΟΝ και του Ζαχαρία Ζούπη, συμφώνως με την οποία ο Αχιλλέας Μπέος λαμβάνει από την πρώτη Κυριακή ποσοστό πέριξ του 62%!!!

Το ερώτημα που προκύπτει ανάμεσα σε πολλά άλλα, είναι αν η ΝΔ στηρίζει Μπέο. Η απάντηση είναι «όχι»! Η ΝΔ έχει δώσει στήριξη και χρίσματα μόνο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά. Όμως στο Βόλο, σημαντικό μέρος του κομματικού της μηχανισμού στηρίζει Μπέο!

Η αλήθεια είναι ότι ο δήμαρχος του Βόλου είναι πρόσωπο που δεν περνά απαρατήρητο. Έγινε γνωστός από τον Πανιώνιο εδώ και χρόνια, μετά με τον Ολυμπιακό Βόλου, συνδέθηκε με διάφορα (sic) του παρασκηνίου, πήγε φυλακή και μετά έγινε δήμαρχος Βόλου! Διαδρομή άξια για σενάριο του Χόλυγουντ.  Έφτιαξε κι από το πουθενά μια ποδοσφαιρική ομάδα αγοράζοντας το ΑΦΜ κάποιας άλλης και είναι καθημερινά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Πότε τσακώνεται με το ΚΚΕ, πότε με τον ΣΥΡΙΖΑ, πότε με κάποιον διαιτητή ή παράγοντα, πότε με την κεντρική διοίκηση. Ο Μπέος, κατά παράφραση του στίχου του Φίλιππου Γράψα «έγινε φήμη και γι αυτό δεν φυλακίζεται», πάντα με «βαριά παλικαρίσια αναπνοή», ανδριλίκι κι Άγιος ο Θεός!

Πολλοί λένε ότι ψηφίστηκε γι αυτό.  Για τη μαγκιά, το «καμποϊλίκι», τον συγκρουσιακό του χαρακτήρα.  Μπορεί να είναι κι έτσι. Άλλωστε για κάτι παρόμοιο ψηφιζόταν η «Χρυσή Αυγή»! Γι αυτό κάποιοι τρέχουν να ψηφίσουν τον Πολάκη.   Γι αυτό κάποιοι άλλοι στις ΗΠΑ, έσπευσαν να μπουκάρουν  στο Καπιτώλιο, υπέρ του Τραμπ…

Αυτό λοιπόν συμβαίνει. Οι Βολιώτες επιβραβεύουν όλα όσα είναι ο Μπέος. Κι η αλήθεια είναι ότι όσοι τον έχουν γνωρίσει μέσω του ποδοσφαίρου, δύσκολα θα σου πούνε ότι δεν είναι ντόμπρος και «σπαθί». Δηλαδή πράγματα από τα οποία ο μέσος πολίτης, με το χαμηλότερο πνευματικό επίπεδο –κι όχι μόνο- γοητεύεται…

Κι όπως είπαμε, ο Μπέος «έγινε φήμη» κι ενίοτε αρχίζει στα «μπουκέτα» τους δημότες του… Με δημοσκόπηση που του δίνει 62%  και πιθανότατα ν’ αυξήθηκε κατά πολύ μετά τις φάπες…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου 2023
Επόμενο άρθροΜ. Βορίδης: Οι περιφερειακές αυτοδιοικήσεις θα παίξουν πολύ κρίσιμο ρόλο για την ανάπτυξη του τόπου
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.