Εξωτικό Κέικ καρδιά – Γεύση γιορτής για ερωτευμένους και μη – Εύκολα και γρήγορα

Το καλοκαίρι όλο και περισσότερες είναι οι φιλικές συνάξεις στο μπαλκόνι, στον κήπο, στο εξοχικό. Κάθε συνάντηση ευκαιρία γιορτής, ευκαιρία επικοινωνίας.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

 Πριν λίγες μέρες βρέθηκα στο πανέμορφο Γαλαξίδι και η χρυσοχέρα, η Χρυσούλα, του ονειρικού ξενώνα Γανυμήδη, είχε ετοιμάσει και κέικ καρδιά για το πρωινό της, που είναι περίφημο σε όλη τη Ρούμελη και όχι μόνον…

Πάντως αξίζει μια βόλτα στη Φωκική ριβιέρα που έχει ακόμα μέρη ανεξερεύνητα και για τους πολυταξιδεμένους… καθαρή θάλασσα, αυθεντικές γεύσεις, ανθρώπους και προϊόντα που τα υπερδραστήρια στελέχη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδος προσπαθούν να τα κάνουν γνωστά στα πέρατα του κόσμου… βλέπε εξαγωγές και εξωστρέφεια του γαστρονομικού μας πολιτισμού.

Η Χρυσούλα των γεύσεων και οικοδέσποινα του ονειρικού ξενώνα Γανιμύδης

Πάντως η Χρυσούλα ξέρει καλά την τέχνη της φιλοξενίας και αναδεικνύει την τοπική κουζίνα και τα προϊόντα.

Πανεύκολο κέικ καρδιάς

Από την Χρυσούλα Παπαλέξη, ξενώνας Γανυμήδης, Γαλαξείδι

Υλικά

200 γρ μαργαρίνη

400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

4 αυγά

2 κούπες ζάχαρη

1 και μισή κούπα γάλα

Ξύσμα πορτοκαλιού ακέρωτου

4 κουταλιές σούπας ρόφημα σοκολάτας

2 κουταλιές  γλυκού γάλα

5-6 φράουλες σε φέτες

Για το φινίρισμα

200 γρ. σοκολάτα μπίτερ ή γάλακτος

1 κ.σ. μαργαρίνη

80 γρ. φιλέ αμυγδάλου ή άλλων ξηρών καρπών

Τρόπος παρασκευής

Αλείφουμε καλά μια φόρμα σιλικόνης σε σχήμα καρδιάς.

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο τουλάχιστον 4 λεπτά,  συνεχίζουμε εναλλάξ τα αυγά με το γάλα και το αλεύρι.

Στο τέλος ρίχνουμε και το ξύσμα.

Μοιράζουμε τη ζύμη σχεδόν ίση ποσότητα σε δυο μπολ και στο ένα ρίχνουμε τη σοκολάτα και το γάλα να γίνει η ζύμη σοκολατένια.

Ρίχνουμε εναλλάξ στη φόρμα τα δύο μείγματα.

 Προσθέτουμε και τη φράουλα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα. Πάντα τρυπάμε το κέικ με ένα καλαμάκι από σουβλάκι, για να δούμε εάν κολλάει η ζύμη. Αν βγαίνει το καλαμάκι υγρό το αφήνουμε και περισσότερο από 1 ώρα μέχρι να βγει στεγνό.

Λίγο πριν το βγάλουμε από τον φούρνο φτιάχνουμε την κουβερτούρα σοκολάτας με 200 γρ. σοκολάτας που λιώνουμε στο μπεν μαρί και προσθέτουμε όπως είναι ζεστό και την μαργαρίνη ανακατεύοντας καλά.

Το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε λίγο το κέικ μας να κρυώσει οπότε το βγάζουμε από τη φόρμα.

Τότε το περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα και το γαρνίρουμε με φιλέ αμυγδάλου ή γκότζι μπέρυ ή ξηρούς καρπούς ή σταφίδες

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 23 Ιουνίου 2019
Επόμενο άρθρο«Οι επισκευαστές του νου»: Το μεγάλο σχίσμα νευροβιολογίας – ψυχανάλυσης στην ιστορία της Ψυχιατρικής