Εκπληκτικά ρολά κανέλας με σοκολάτα ή γέμιση μήλο – πολύ εύκολα και γρήγορα

Άννα Καταχανά Katahana
Από την Άννα Καταχανά ανταποκρίτρια του Έμβολος στην Θεσσαλονίκη

Ένα εκπληκτικό επιδόρπιο ή και επιλογή για πρωινό ή σνακ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Γίνεται εύκολα και γρήγορα, ενώ το αποτέλεσμα ενθουσιάζει..

Να προτιμήσετε κανέλα Κεϋλάνης.

Η συνταγή δική σας.

 

κανέλας με σοκολάτα και μήλο 13 e1589693701561

Εκπληκτικά ρολά κανέλας με σοκολάτα ή γέμιση μήλο από την Άννα Καταχανά

Υλικά

250 γρ. γάλα χλιαρό

1 φακελάκι μαγιά ξηρή

120 γρ. ζάχαρη καστανή

80 γρ. Λιωμένη μαργαρίνη

2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ. αλάτι

700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι ή σκληρό

Για τη γέμιση

100 γρ. Μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή

5 κ.σ κανέλα

Προαιρετικό 1 μήλο κομμένο σε λεπτές φλούδες

Για το γλάσο σοκολάτας :

100 γρ. Κουβερτούρα

70γρ. Κρέμα γάλακτος

Εναλλακτικό γλάσο :

100γρ. Άχνη

3 κ.σ γαλα

Λίγη κανέλα

κανέλας με σοκολάτα και μήλο 17 e1589693646695

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ (σε μια λεκάνη εάν δεν έχουμε μίξερ) ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός ώστε να διαλυθεί η μαγιά μέσα στο γάλα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αβγά, το αλάτι και το αλεύρι.

Χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο για περίπου 6-7 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα (ή ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να μην κολλάει στην λεκάνη).

Ρίχνουμε 1 κ.σ. λάδι ή λιωμένη μαργαρίνη στην λεκάνη και βάζουμε μέσα τη ζύμη μας.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και περιμένουμε 1 ώρα να φουσκώσει η ζύμη.

ρολλα κανέλας με σοκολάτα και μήλο 18

Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο τραπέζι και ανοίγουμε την ζύμη με την βοήθεια ενός πλάστη. Προσπαθούμε να της δώσουμε ένα σχήμα ορθογώνιο, με το πάχος της ζύμης γύρω στο μισό εκατοστό.

ρολλα κανέλας με σοκολάτα και μήλο 4

Για τη γέμιση

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την μαργαρίνη, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και χτυπάμε με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.

Απλώνουμε τη γέμιση (και το μήλο) με τη βοήθεια ενός κουταλιού σε όλη την επιφάνεια της ζύμης όπως στην φωτογραφία.ρολλα κανέλας με σοκολάτα και μήλο 9

Αφήνουμε λίγο στην άκρη χωρίς γέμιση και ρίχνουμε λίγο νερό ώστε να κολλήσει η ζύμη στο τελείωμα.

ρολλα κανέλας με σοκολάτα και μήλο 5

Κόβουμε τα ρολά και τα τοποθετούμε μέσα στο ταψάκι

Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

ρολλα κανέλας με σοκολάτα και μήλο 7

Αφού ψηθούν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά και στην συνέχεια περιχύνουμε το γλάσο ή την σοκολάτα όπως προτιμούμε.

ρολλα κανέλας με σοκολάτα και μήλο 14

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Κυριακή 17-05-2020
Επόμενο άρθροΡύζι με μανιτάρια και κουρκουμά – Ιδανικό για ενδυνάμωση