Έκαναν τα περιπολικά … ταξί! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όσα συνέβησαν προχθές στη Βουλή με την εισβολή της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», αλλά και όσα ακολούθησαν, θα μπορούσαν να αποτελούν σενάριο φαρσοκωμωδίας.

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δυστυχώς όμως, καταδεικνύουν για μια ακόμη φορά το πόσο η «πρώτη φορά Αριστερά» εξευτελίζει τους θεσμούς και πόσο τα «παιδιά» της αναρχίας διαθέτουν υψηλή στήριξη στα κυβερνητικά κλιμάκια.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Οι αναρχικοί μπουκάρισαν στη Βουλή και άρχισαν να πετούν φέι βολάν για την απελευθέρωση της περιβόητης Ηριάννας που καταδικάστηκε προσφάτως. Οι αστυνομικοί με εντολή του  γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής Αλκιβιάδη Ασημακόπουλου συνέλαβαν κάποιους εξ αυτών, τους έβαλαν σε περιπολικά και ξεκίνησαν για τη ΓΑΔΑ για τα περαιτέρω. Στη διαδρομή, το κέντρο επιχειρήσεων έδωσε εντολή στους αστυνομικούς των περιπολικών να τους αφήσουν ελεύθερους και μάλιστα να τους επιστρέψουν στο σημείο στο οποίο τους είχαν συλλάβει!!!!

Τι είχε συμβεί; Ο Φρούραρχος της Βουλής, έλαβε εντολή από τον πρόεδρο Νίκο Βούτση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, να μη γίνουν συλλήψεις!

Καταλαβαίνετε; Ξευτίλισαν κάθε έννοια νόμου και την ίδια την Αστυνομία για να προστατέψουν τους αντιεξουσιαστές! Μετέτρεψαν την αστυνομία και τα περιπολικά της σε εταιρεία ταξί που πήγε βόλτα τους αναρχικούς στην Αθήνα και μετά τους επέστρεψε στο σημείο επιβίβασης. Πάλι καλά που δεν τους πήγαν και για πίτσες…

Τι κερασάκι στην τούρτα, ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που ακολούθησε.

Η ενέργεια του «Ρουβίκωνα» ήταν πράξη … ακτιβισμού, ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος!

Η παθολογική αγάπη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προς τους αντιεξουσιαστές -μπαχαλάκηδες δεν κρύβεται. Οι περισσότεροι βουλευτές και υπουργοί της κυβέρνησης νιώθουν σαρξ εκ της σαρκός του κράτους των Εξαρχείων.

Κατέστησαν τους Αστυνομικούς ταξιτζήδες των αναρχικών και τους έστειλαν με τον πιο επίσημο τρόπο το μήνυμα ότι θα είναι υπόλογοι αν επιχειρήσουν να εφαρμόσουν τον νόμο απέναντι σε κάθε ανομία των «παιδιών» των Εξαρχείων.

Νομίζω ότι αυτός ο περιβόητος Τόσκας, δεν μπορεί να έχει ανταγωνισμό αν τεθεί ερώτημα περί του ποιος είναι ο χειρότερος υπουργός Δημόσιας Τάξης από τότε που ιδρύθηκε το ελληνικό κράτος. Σήμερα, με τον Τόσκα υπουργό, μην εκπλαγείτε αν ακούσετε ότι η αστυνομία θα περιφρουρεί, στο εγγύς μέλλον, τις δράσεις των αναρχικών.

Άλλωστε η αρχή έχει γίνει. Ανενόχλητοι έχουν κάψει δεκάδες λεωφορεία και τρόλεϊ. Στην δε πρόσφατη καταστροφή του πιο εμπορικού δρόμου της πρωτεύουσας, όπου οι αναρχικοί έσπασαν δεκάδες καταστήματα στην Ερμού,  η αστυνομία του Τόσκα, του Βούτση και του Τσίπρα παρακολουθούσε εξ αποστάσεως! Στα δε Εξάρχεια προσφάτως, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» έκαναν πορεία με καλάσνικοφ στα χέρια! Υπό τα όμματα της αστυνομίας!

Κάτι τελευταίο. Ο «Ρουβίκωνας» είναι η μοναδική αναρχική ομάδα που έχει στόχο τους πάντες, εκτός της κυβέρνησης. Έχει μπουκάρει σε τράπεζες, έχει πετάξει αυγά, παρελαύνει ανενόχλητος εδώ κι εκεί, προκαλεί υλικές ζημιές σε επιχειρήσεις … άντρα του καπιταλισμού, ενώ προσφάτως μπήκε στον Ευαγγελισμό και τον γέμισε κουρελόχαρτα με υβριστικά συνθήματα εναντίον του νοσηλευόμενου Λουκά Παπαδήμου!

Μάλιστα, λίγες μέρες μετά την υπογραφή του μνημονίου της Αριστεράς από τον Τσίπρα (2015), ο «Ρουβίκωνας» … διαμαρτυρήθηκε εισβάλλοντας σε μια παρουσίαση βιβλίου της …Μαργαρίτας Παπανδρέου!

Το παιγνίδι, το λες και λίγο στημένο… Εξ αιτίας, όπως είπαμε, παθολογικής αγάπης… Ένθεν κακείθεν….

Προηγούμενο άρθροΆνοδος των τιμών για το βαμβάκι αναμένεται, σύμφωνα με μελέτη, τη φετινή περίοδο αν και συνεχίζεται η υποχώρηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων
Επόμενο άρθρο«Ηθική και υλική αποζημίωση των οικογενειών της Ελληνικής εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου» ζητεί ο Νότης Μαριάς
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.