Χριστουγεννιάτικος σοκολατένιος κορμός – Ένα απίθανο γλυκό!!!

Χριστουγεννιάτικος σοκολατένιος κορμός

Χριστουγεννιάτικος σοκολατένιος κορμός

Γράφει η Σίσσυ Νίκα δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Ένα απίθανο γλυκό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι μόνο.

Μπορείτε να το φτιάχνετε σε κάθε γιορτή και σε κάθε μέρα χαράς που θα το απολαμβάνουν με βουλιμία όλες οι ηλικίες.

Η συνταγή δική σας.

Από την Δέσποινα Ανδραλή, ιδιοκτήτρια του καλύτερου εστιατορίου για όλους “Αγιολί” στη Λεωφ. Νίκης 15 – Θεσσαλονίκη.

YΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΥΙ

6 αυγά

250γρ. ζάχαρη

100γρ. αλεύρι μαλακό

100γρ. κορν φλάουρ

50γρ. κακάο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

5 κρόκους αυγών

100γρ. ζάχαρη

350γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 56% λιωμένη

550γρ. σαντιγί

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε δυνατά με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να «αφρατέψουν».

Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολα και ρίχνουμε την ζύμη μας για το μπισκουί μέχρι ύψους 1 cm. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 210ο για 9 λεπτά.

Το μπισκουί είναι έτοιμο .

Ετοιμάζουμε την μους σοκολάτας.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να «αφρατέψουν».

Συγχρόνως σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε  τη ζάχαρη μαζί με δυο  κουταλιές νερό και φτιάχνουμε μια καραμέλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να φτάσει  η θερμοκρασία 120ο C. Προσθέτουμε την καραμέλα μέσα στο μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να κατέβει στους 50 βαθμούς.

 

Τέλος, προσθέτουμε την σοκολάτα και την σαντιγί και αναμειγνύουμε.

Προσθέτουμε και τα φιστίκια Αιγίνης .

Απλώνουμε με την μαρίζ στο μπισκουί το μεγαλύτερο μέρος του μίγματος.

Ρολάρουμε το μπισκουί και κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε .

Το υπόλοιπο μίγμα το βάζουμε στην σακούλα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε τον κορμό μας.

Πασπαλίζουε με φυστίκια και διακοσμούμε με ξύλο κανέλας ή ότι άλλο αγαπάμε, ακόμα και χριστουγεννιάτικα στολίδια φαγώσιμα.

—————–