Cheesecake της Άνοιξης – Ολόδροσο με φράουλες πειρασμό…

Cheesecake

Οι φράουλες είναι στα καλύτερά τους και έτσι μπορούμε να φτιάξουμε το ωραιότερο cheesecake.  Είναι τόσο δροσερό και ευχάριστο στη γεύση που δύσκολα μπορείς να αντισταθείς και να φας μόνο ένα.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Είναι το τέλειο επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο γεύμα με κρέας αλλά και με ψάρι. Παρόμοιο γλυκό μπορείτε να φτιάξετε με γιαούρτι αλλά δεν μπορείτε να το πείτε cheesecake αφού αυτό γίνεται μόνο με κρεμώδες τυρί, το δηλώνει άλλωστε και το όνομά του.

Η σάλτσα φράουλας είναι τόσο δροσερή και υπέροχη που μπορείτε να φτιάξετε περισσότερη και να την διατηρήσετε στο ψυγείο γιατί συνδυάζεται αρμονικά και με το γιαούρτι. Εμένα μου αρέσει και με λιγότερη ζάχαρη επειδή τη θέλω ξινούτσικη, έτσι βάζω 200 γρ. ζάχαρη.

Η Έφη μας δίνει τη συνταγή μαζί με τις ευχές της  για χαρούμενες στιγμές, που θα γράφονται έντονα στη μνήμη μας.

Η συνταγή δική σας.

Cheesecake της Άνοιξης 1

Cheesecake της Άνοιξης

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος

Υλικά

300 γρ κρεμώδες τυρί τύπου Φιλαδέλφεια

250 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά ή φυτική

3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Χυμό από 1 μεγάλο φρέσκο λεμόνι

εσανς βανίλιας ή 1 βανιλίνη

1 πακέτο μπισκότα digestive

6 κ.σ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο

Για τη σάλτσα φράουλας

300 γρ. ζάχαρη

500 γρ. φρέσκες φράουλες, κομμένες σε χονδρές φέτες

σταγόνες φρέσκου λεμονιού

Cheesecake της Άνοιξης

Τρόπος παρασκευής

Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα φράουλας

Σε ένα αντικολλητικό πλατύ σκεύος με καπάκι, βάζουμε τη ζάχαρη σαν στρώμα και μετά από πάνω βάζουμε τις κομμένες φράουλες.

Μόλις πάρει βράση προσέχουμε να μην χυθεί απ΄έξω και μειώνουμε τη θερμοκρασία βρασμού. Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό.

Έφη Μαρκοζάνες 2
Η Έφη απολαμβάνει τις ηλιόλουστες ημέρες στη Μύκονο και μας φτιάχνει όλου του κόσμου τα καλά.

Σε 20 λεπτά η σάλτσα είναι έτοιμη και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο, σκεπασμένη.

Ετοιμάζουμε το cheesecake.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος πολύ καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί Φιλαδέλφεια και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να «αφρατέψουν».

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το άρωμα βανίλιας και τη ζάχαρη και χτυπάμε ελαφρά.

Μόλις φουσκώσει το μείγμα το βάζουμε στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε τη βάση.

Στο μούλτι σπάμε τα μπισκότα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.

Στη συνέχεια έχουμε 8 ποτήρια καθαρά και στεγνά στη σειρά και με το κουτάλι βάζουμε 2 κ.σ. από το μπισκότο σαν βάση και το πατάμε για να σταθεί.

Βγάζουμε από το ψυγείο το μείγμα της κρέμας και το βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ρύγχος ώστε να μπει η κρέμα χωρίς να λερωθούν τα ποτήρια. Βάζουμε λίγη κρέμα και καλύπτουμε τη βάση  και μετά μια στρώση μπισκότα και μετά κρέμα και στο τέλος καλύπτουμε την κρέμα με σάλτσα φράουλας.

Σκεπάζουμε με διαφάνεια και βάζουμε τα ποτήρια με το cheesecake στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Σερβίρουμε έχοντας δίπλα και σάλτσα φράουλας γιατί μπορεί να θέλετε να βάλετε και στο εσωτερικό του γλυκού σας περισσότερη…

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Κυριακή 16-05-2021
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 16 Μάϊου 2021