Αρνάκι φουρνιστό με γιαούρτι – Γεύση γιορτής

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μια γευστική δημιουργία που μπορούμε να ετοιμάσουμε το Πάσχα, για να ευχαριστηθούμε την παρέα χωρίς να ασχοληθούμε περισσότερο με τη μαγειρική.

Η μαρινάδα γιαουρτιού και το άρωμα δενδρολίβανου «αγκαλιάζουν» το αρνάκι και το κάνουν πολύ νόστιμο.

Μια εύκολη και πολύ ξεχωριστή συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η ευρηματική Μαρίνα.

Αρνάκι φουρνιστό με γιαούρτι 1

Αρνάκι με γιαούρτι  και δεντρολίβανο

Από τη βραβευμένη Μαρίνα Κουτσοπούλου cheffe, εστιατόριο Porto, Γαλαξίδι

Υλικά για 4 άτομα

1 αρνίσιο μπούτι, περίπου 2 κιλά

500 γρ. πρόβειο γιαούρτι

8 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

5-6 κλωναράκια δεντρολίβανο

2 κιλά μικρές πατάτες

6 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο

1 λεμόνι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αρνάκι φουρνιστό με γιαούρτι 2

Τρόπος παρασκευής

Αλατοπιπερώνουμε καλά το αρνάκι σε σκεύος που κλείνει.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το αρνάκι να μαριναριστεί στο ψυγείο, ιδανικά για μια ολόκληρη μέρα.

Πλένουμε καλά τις πατάτες χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους και τις κόβουμε στη μέση.

Τοποθετούμε το αρνάκι με τη μαρινάδα σε ταψί, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, σκεπάζουμε καλά με λαδόκολλα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 140°C για 1½ ώρα.

Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C, αφαιρούμε τη λαδόκολλα, μοιράζουμε τις πατάτες γύρω από το αρνάκι, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί το φαγητό για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Αρνάκι φουρνιστό με γιαούρτι 3

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μαρινάδα γιαουρτιού και στο κατσικάκι και στο χοιρινό.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Κυριακή του Πάσχα 20 Απριλίου 2025
Επόμενο άρθροΑχ αυτή η πετσούλα ή αλλιώς, γιαγιά…πεινάει ο Άγιος; – Ένα χρονογράφημα του Νίκου Γ. Σακελλαρόπουλου