Τρουφάκια μαστίχας τυλιγμένα με καρύδα
Μια γλυκύτατη δημιουργία που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. Περισσότερο θα την απολαύσουν οι μικροί μας φίλοι και η επανάληψή τους σας διαβεβαιώνουμε θα γίνει πολλές φορές.
Η συνταγή δική σας
Από την Μαρία Αναστασάκη, του εστιατορίου Porto Emborio, παραλία Μαύρα Βόλια της Χίου
Υλικά
280 γρ. ξερή καρύδα τριμμένη (ινδοκάρυδο) και λίγη ακόμη για την επικάλυψη
150 γρ. άχνη ζάχαρη
200 γρ. γλυκόζη
1 κ.γ. μαστίχα τριμμένη
2 σταγόνες μαστιχέλαιο
Τρόπος παρασκευής
Ανακατεύουμε την τριμμένη καρύδα με τη σκόνη μαστίχας και την ζάχαρη άχνη.
Ρίχνουμε στο μείγμα σιγά σιγά τη γλυκόζη και στο τέλος προσθέτουμε το μαστιχέλαιο.
Πλάθουμε μια ζύμη ομοιογενή και εύπλαστη.
Κόβουμε από την ζύμη κομματάκια και τα πλάθουμε σε μικρά τρουφάκια.
Σε πιάτο βάζουμε την υπόλοιπη τριμμένη καρύδα και κυλάμε τα τρουφάκια, ώστε να καλυφθούν γύρω γύρω.
Τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο ή τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να σφίξουν.