Κουλουράκια κανέλας
Υλικά :
2 αυγά
3 κούπες αλεύρι
½ κούπα βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
1 κ. σ κανέλα
2 κ. σ μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε πρώτα τα ασπράδια και μετά από 1 λεπτό και τους κρόκους, την κανέλα, τις βανίλιες, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ . Τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη που δεν θα κολλάει στα τοιχώματα .Τοποθετούμε την ζύμη σε ένα μπολ και την βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Ανοίγουμε σε λεπτό (0.5-1 εκ) φύλλο την ζύμη μας και δημιουργούμε τα μπισκότα όπως μας αρέσουν. Μπορείτε να φτιάξετε μπαστουνάκια και να κάνετε πλεξούδες. Τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος . Ψήνουμε για 20 λεπτά στον φούρνο στους 200 oC.