
Ένα γλυκάκι super food που θα λατρέψετε. Γίνεται σε χρόνο Dt και είναι μια βόμβα βιταμινών. Οι λωτοί είναι ιδιαίτερα ωφέλιμοι για τον οργανισμό μας, αφού έχουν πολυφαινολικά αντιοξειδωτικά φλαβονοειδών όπως κατεχίνες και τη σημαντική αντικαρκινική ένωση, το βετουλινικό οξύ.

Επίσης οι λωτοί είναι πλούσιοι σε βιταμίνες Α και C, σύνθετες βιταμίνες Β όπως φολικό οξύ, πυριδοξίνη, λυκοπένιο, βήτα-καροτίνη και κρυπτοξανθίνη. Οι λωτοί αποτελούν καλή πηγή μετάλλων, όπως το κάλιο, το μαγγάνιο, ο χαλκός και ο φώσφορος. Ακόμα είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών διαλυτών και αδιάλυτων. Οι λωτοί λόγω των αντιοξειδωτικών λειτουργούν προστατευτικά κατά των ελεύθερων ριζών, αναπτύσσοντας αντίσταση κατά των λοιμώξεων και η φλούδα τους προστατεύει από βλάβες, που σχετίζονται με τη γήρανση.Λειτουργoύν προληπτικά κατά της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, βελτιώνει την πέψη και βοηθά στην απώλεια βάρους. Τέλος οι λωτοί χαρίζουν ενέργεια και λόγω του καλίου μειώνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση. Προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα, καθυστερεί την πρόωρη γήρανση και χαρίζει λάμψη και ομορφιά.
Η Βάσω μας ετοιμάζει αυτή την απίθανη πουτίγκα που συμβάλλει στην υγεία μας.
Πουτίγκα ή αλλιώς budino λωτού
Από τη Βάσω Κατσαρού-Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα
Υλικά για 4 άτομα
3-4 λωτοί καθαρισμένοι
1 μπανάνα ώριμη
Μισή κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
1 κ.σ. κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
Για το φινίρισμα
Αμύγδαλο καβουρδισμένο
Τρόπος παρασκευής
Στο μπλέντερ βάζουμε τους λωτούς, την μπανάνα, το μέλι και το κακάο.
Τα χτυπάμε δυνατά όλα μαζί μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη κρέμα.
Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτήρια.
Τα βάζουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 4 ώρες.
Τα βγάζουμε από το ψυγείο και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και ροζ πιπέρι ή άλλους ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά της αρεσκείας μας.



















