

Ένα νόστιμο και θρεπτικό dip για να συντροφεύει το κρασί ή το τσίπουρο, τώρα που μαζευόμαστε στα σπίτι με την παρέα μας.
Σερβίρεται με κριτσίνια, κρακεράκια ή παξιμάδια που θα επιλέξουμε.
Ο τόνος ταιριάζει αρμονικά με παξιμάδια χαρουπιού και κριτσίνια καρότου ή κουρκουμά. και τα παξιμάδια χαρουπιού ταιριάζουν αρμονικά.
Το σερβίρουμε σε μεγάλο μπολ ή ποτήρια του μαρτίνι.
Πανεύκολο Dip τόνου
Από τη Βάσω Κατσαρού – Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα
Υλικά για 4 άτομα
1 μεγάλη κονσέρβα τόνου σε νερό
1 αυγό βρασμένο σφιχτό, κομμένο στη μέση
5-6 κομπάκια κάπαρη
5-6 κομμάτια τουρσί διάφορα ή μόνον αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένα
1/2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.γ. μουστάρδα
3 κ.σ. μαγιονέζα επιλογής μας
2 πιπερίτσες καυτερές
1/2 μικρό κρεμμύδι ξερό, κομμένο στα 4
2 κλωνάρια σέλινο
1 κλωναράκι μαϊντανό
2 αντζούγιες σε λάδι, καθαρισμένες
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με το χέρι.
Τα ρίχνουμε όλα μαζί στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και το σκεπάζουμε.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Αμέσως μετά το βάζουμε σε μπολ και διακοσμούμε με πιπερίτσα ή ντοματίνια και κορφούλα μαϊντανού.
Σερβίρουμε



















