

Μια γευστική δημιουργία που θα θυμάστε.
Η πολυβραβευμένη cheffe και αγαπημένη φίλη Γιώτα Κουφαδάκη μας ετοίμασε μια γευστική δημιουργία μπακαλιάρου δίνοντας την δική της εκδοχή…
Το αποτέλεσμα ήταν τόσο απολαυστικό…
Η συνταγή δική σας.
Κροκέτες μπακαλιάρου
Από την πολυβραβευμένη Γιώτα Κουφαδάκη, εξαιρετική cheffe
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο (χωρίς πέτσα)
2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κουτί σόδα αναψυκτικό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 σφηνάκι ούζο
2 αυγά
1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Τρόπος παρασκευής
Από την προηγούμενη το βράδυ βάζουμε τον μπακαλιάρο σε νερό που αλλάζουμε 2 φορές για να ξαλμυριστεί. Τον σουρώνουμε καλά για να φύγει το νερό.
Ξεψαχνίζουμε καλά τον μπακαλιάρο, κάνοντας τη σάρκα του ίνες.
Χτυπάμε σε βαθύ πιάτο τα αβγά με το σύρμα. Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, την μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του αλευριού τα χτυπημένα αυγά, τη σόδα, το ούζο, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.
Βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο σε βαθύ τηγάνι και, μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε μέσα κουταλιές από το μείγμα.
Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μπακαλιάρου, γυρίζοντάς τους μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές.
Τους σερβίρουμε με σκορδαλιά.



















