
Η Αριστερά περνά μια ακόμα… υπαρξιακή κρίση, αλλά τουλάχιστον δεν πλήττουμε. Πλέον, η ενδοσυντροφική μαχαιριά δεν είναι καν παρασκήνιο. Είναι πρωτοσέλιδο. Σε αυτό το επεισόδιο: Ακρίτα vs Documento, Βαξεβάνης vs Σύριζα, όλοι vs όλους. Και με Κασσελάκη στην ούγια… Για κάτι δανεικά κι αγύριστα.

Όλα ξεκίνησαν όταν συντάκτης του Documento έγραψε παραπολιτικό σχόλιο. .«Καλό παιδί ο Σωκράτης, αλλά δεν κάνει για αυτό τον ρόλο».
Η Έλενα Ακρίτα, θύμωσε και πέρασε στην αντεπίθεση: «Δημοσιογραφικός απόπατος», «του κώλου», και άλλες ευγένειες.
Ο Βαξεβάνης, που δεν αφήνει τέτοια να πέσουν κάτω, πέρασε στο επόμενο level: «Δεν φταίει η Έλενα. Αυτή απλώς ανέλαβε τη βρώμικη δουλειά. Είστε κακομαθημένοι, αγνώμονες, κάποιοι και… “χέστες”, που θα έλεγε κι η ίδια».
Στο πάρτι μπήκε και ο Αρβανίτης, κατακεραυνώνοντας την επίθεση της Ακρίτα: «Η δημοσιογραφία δεν παίρνει έγκριση από το πολιτικό υποκείμενο». Όμως, δεν είχε βγάλει άχνα όταν ο Πολάκης έκανε τη μισή ελληνική δημοσιογραφία …σουβέρ! Ή όταν άλλοι σύντροφοί του «έλιωναν» τον Πρετεντέρη, τον Πορτοσάλτε κι όσους δεν τους είναι αρεστοί. Έχουμε μιλήσει πολλάκις για την επιλεκτική μνήμη της Αριστεράς.
Ακολούθησε ο Φαραντούρης με την κλασική επωδό: «Η ελευθερία του Τύπου δεν είναι α λα καρτ». Φυσικά, όταν ξεσκίζονται δημοσιογράφοι «της άλλης πλευράς», όλοι καταπίνουν τη γλώσσα τους σαν φοιτητές σε εξεταστική.
Και σαν να μην έφτανε το μέτωπο Ακρίτα vs Βαξεβάνης, η ίδια άνοιξε νέο μέτωπο με τους συντρόφους της στη Λέσβο, για ένα τοπικό πανηγύρι όπου θυσιάζεται ταύρος. Με ερώτηση στη Βουλή. Τότε θύμωσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί, που χαρακτήρισαν την κίνησή της «πράξη αυτοπροβολής». Θύμωσε κι ο τοπικός βουλευτής Μπουρνούς, ο οποίος επιτέθηκε ΚΑΙ στον Φάμελο που δεν αντιδρά στην προσβλητική συμπεριφορά της Ακρίτα. Του ευχήθηκε μάλιστα… «να τη χαίρεται»!!
Ο Βαξεβάνης όμως δεν τελείωσε. Έκανε λόγο για αχαριστία του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπό του. Σχολίασε δηκτικά: «Αν δεν υπήρχε το Documento, δεν θα σας ήξερε ούτε ο θυρωρός στην Κουμουνδούρου».
Και αφού ο Φάμελος δεν έσπευσε να αποδοκιμάσει την Ακρίτα, ο Βαξεβάνης του αφιέρωσε άρθρο με τίτλο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα, όχι φαμελιά». Πιάσ’ το αυγό και κούρευ’ το, δηλαδή.
Στο φόντο όλων αυτών, ψιθυρίζεται πως ο Τσίπρας αποφεύγει σταθερά μια συνάντηση με τον Βαξεβάνη, για την οποία μεσολαβούν γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Αργεί, βλέπεις, να του περάσουν τα νεύρα (ή οι φόβοι).
Σαν κερασάκι, ο Βαξεβάνης έριξε βόμβα:
«Πολιτικός που σχεδιάζει νέο φορέα, τρώει κάθε μέρα με επιχειρηματίες και υπόσχεται βουλευτιλίκι σε μέλη των οικογενειών τους. Νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες, νέα ήθη».
Ποιους εννοεί; Δεν ξέρουμε. Αλλά είναι σαφές ότι ξέρει εκείνος — μάλλον κι ο αποδέκτης.
Και επειδή δεν φτάνουν όλα αυτά, ο Κασσελάκης έκανε αγωγή σε υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών με κορυφαία παρουσία στα social media, γιατί του χρωστάει 10.000 ευρώ. Δανεικά εδώ και δυο χρόνια που, όπως φαίνεται, μπήκαν στην κατηγορία… αγύριστα.
Βλέπετε λοιπόν; Μια ωραία ατμόσφαιρα. Κόκκινη ατμόσφαιρα.
Ακόμη και με drama club αλλά και με αναμονή εισόδου του Πολάκη προς υπεράσπιση του φίλου του Βαξεβάνη…












