

Μια νόστιμη γευστική δημιουργία που γίνεται τόσο εύκολα και μας χαρίζει θρεπτικά οφέλη.
Ένα φαγητό με μια πινελιά εξωτική που ξετρελαίνει.
Η Νανά είναι πολυβραβευμένη chef και φημίζεται για τη φρέσκια και αρωματική κουζίνα της που είναι συνάμα και πολύ θρεπτική.
Kοτόπουλο φιλέτο εξωτικό
Από την Νανά Γκαμπούρα, executive chef «Η κουζίνα της Μαμάς Άννας» Σέρβια Κοζάνης
Υλικά για 4 άτομα
1 ολόκληρο φιλέτο στήθος από το κοτόπουλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
8 φέτες ανανά
300 ml χυμό ανανά
1 κ.γ. τσίλι σε flakes
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Tρόπος παρασκευής
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και περνάμε το κοτόπουλου μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά και γυρίζουμε με τη λαβίδα.
Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι περνάμε τις φέτες ανανά να πάρουν ωραίο χρώμα περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
Ρίχνουμε και το χυμό ανανά και το κοτόπουλο και αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε και τα flakes τσίλι και αφήνουμε να πάρουν βράση για 2 λεπτά ακόμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα ή για ένα διαφορετικό τουίστ πάνω σε καθρέφτη.



















