

Τα φασόλια χάντρες ή αλλιώς μπαρμπουνοφάσολα είναι υψηλής διατροφικής αξίας γιατί αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών του συμπλέγματος Β και C.
Αποτελούν πλούσια πηγή καλίου, σιδήρου, μαγνησίου, φωσφόρου καθώς και φυτικών ινών.
Η Βασούλα πάντα συνδυάζει στη μαγειρική της την υγεία με τη νοστιμιά και την ευκολία στην παρασκευή των γευστικών της δημιουργιών.
Η συνταγή είναι αγαπημένη των Ιταλών.
Φασόλια χάντρες με ζυμαρικά
Από τη Βάσω Κατσαρού-Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. φασόλια χάντρες, κατεψυγμένες
200 γρ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες ολόκληρες
1 ½ φλιτζάνι συμπυκνωμένο ντοματοχυμό
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μπούκοβο
1 κούπα κοφτό μακαρονάκι ή σπαγγέτι ή σπασμένα χοντρά μακαρόνια
2-3 κ.σ. τυρί πεκορίνο, τριμμένο
Τρόπος παρασκευής
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μετά προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε για 5 λεπτά να σοταριστούν.
Προσθέτουμε τα φασόλια χάντρες, τον ντοματοχυμό και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και 3 ποτήρια ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν μισοσκεπασμένα για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητας 20 λεπτά είναι αρκετά.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
Τα βράζουμε μέχρι να γίνουν al dente.
Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε να τραβήξουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
Αφήνουμε λίγο να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Πασπαλίζουμε με το τυρί.