Σήμερα φίλοι μου θα σας φτιάξω κάτι διαφορετικό.
Μια εύκολη λύση αλλά νοστιμότατη, είναι η συνταγή που σας προτείνω.
Γιατί στα απλά είναι η νοστιμιά.
Είναι ένα νόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια που γίνεται εύκολα και γρήγορα.
Κριθαράκι με κιμά, καπνιστή πάπρικα και πιπεριά Φλωρίνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
2 κούπες κριθαράκι
9 κούπες νερό
1 ζωμό βοδινού ή ζωμό αν έχουμε δικό μας,
προσωπικά πάντα έχω στην κατάψυξη που τον κάνουμε με κόκαλα μοσχαρίσια (αρίδες)
1 κ.σ. πάπρικα
100 γρ. κιμά ανάμικτο
Μια πιπεριά Φλωρίνης
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
Βράζουμε το νερό με τον κύβο βοδινού, ρίχνουμε τον κιμά σε τρίμματα, την πιπεριά σε κομματάκια.
Αφού πάρει βράση προσθέτουμε το κριθαράκι, την πάπρικα, το πιπέρι, το αλάτι και ελαιόλαδο και σβήνουμε τη φωτιά (θα φουσκώνει μόνο του).
Μπορούμε να το βάλουμε και στον φούρνο μετά την πρότερη διαδικασία.
Συνοδεύουμε με φέτα τυρί και ένα ποτήρι κρασί.