Κριθαράκι με κιμά, καπνιστή πάπρικα και πιπεριά Φλωρίνης – Γιατί στα απλά είναι η νοστιμιά!

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Σήμερα φίλοι μου θα σας φτιάξω κάτι διαφορετικό.

Μια εύκολη λύση αλλά νοστιμότατη, είναι η συνταγή που σας προτείνω.

Γιατί στα απλά είναι η νοστιμιά. 

Είναι ένα νόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια που γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Κριθαράκι με κιμά καπνιστή πάπρικα και πιπεριά Φλωρίνης 1

Κριθαράκι με κιμά, καπνιστή πάπρικα και πιπεριά Φλωρίνης

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

2 κούπες κριθαράκι

9 κούπες νερό

1 ζωμό βοδινού ή ζωμό αν έχουμε δικό μας,

προσωπικά πάντα έχω στην κατάψυξη που τον κάνουμε με κόκαλα μοσχαρίσια (αρίδες)

1 κ.σ. πάπρικα

100 γρ. κιμά ανάμικτο

Μια πιπεριά Φλωρίνης

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Κριθαράκι με κιμά καπνιστή πάπρικα και πιπεριά Φλωρίνης 2

Τρόπος παρασκευής:

Βράζουμε το νερό με τον κύβο βοδινού, ρίχνουμε τον κιμά σε τρίμματα, την πιπεριά σε κομματάκια.

Κριθαράκι με κιμά καπνιστή πάπρικα και πιπεριά Φλωρίνης 4

Αφού πάρει βράση προσθέτουμε το  κριθαράκι, την πάπρικα, το πιπέρι, το αλάτι και ελαιόλαδο και σβήνουμε τη φωτιά (θα φουσκώνει μόνο του).

Μπορούμε να το βάλουμε και στον φούρνο μετά την πρότερη διαδικασία.

Κριθαράκι με κιμά καπνιστή πάπρικα και πιπεριά Φλωρίνης 3

Συνοδεύουμε με φέτα τυρί και ένα ποτήρι κρασί.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου 2024