Το …κίνημα των συνταξιούχων ως …Muppet Show – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τις ώρες που ο Μητσοτάκης βρισκόταν στη ΔΕΘ και «ζωγράφιζε» με σύνεση και προσοχή τις ημέρες του 2027, η διαπλοκή κι οι τουρκοφάγοι έπαιζαν πάλι το παιγνίδι του πατριωτισμού. Σε τηλεοπτικό δίκτυο –με μηδενική τηλεθέαση- ολιγάρχη που έλεγε ότι δεν θα επιτρέψει (!!!) να γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, εμφανίστηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος και ούτε λίγο, ούτε πολύ, έκανε μαθήματα πατριωτισμού και ουσιαστικά κατηγόρησε τον Μητσοτάκη για … ενδοτισμό!

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που με τις προσλήψεις του στο δημόσιο –όταν ο Καραμανλής του είχε παραδώσει την εξουσία- γιγάντωσε το δημόσιο χρέος κι έφερε πιο κοντά τη χρεοκοπία. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που ανέχθηκε το ψεύτικο δημοψήφισμα Τσίπρα, τις κλειστές τράπεζες, την προσπάθεια ης Αριστεράς να βγάλει τη χώρα από την Ευρώπη! Είναι ο ίδιος άνθρωπος που καθόταν στριμωγμένος σε έναν καναπέ του προεδρικού μεγάρου και δίπλα του απλωμένος ο Ερντογάν αμφισβητούσε την συμφωνία της Λωζάννης! Είναι ο ίδιος άνθρωπος που έστελνε 2-3 αυστηρές προειδοποιήσεις την ημέρα στην Τουρκία και τελικά έγινε επιθεώρηση! Είναι ο ίδιος άνθρωπος που ο Μητσοτάκης αρνήθηκε να ψηφίσει ως πρόεδρο της δημοκρατίας, ενώ το ίδιο έπραξε και με την ανανέωση της προεδρικής του θητείας. Είναι ο ίδιος άνθρωπος (μαζί με τον Σαρτζετάκη) που έκανε μόνο μια προεδρική θητεία, όταν όλοι οι πρώην πρόεδροι συμπλήρωσαν το ανώτατο συνταγματικό επιτρεπόμενο όριο.

Η αλήθεια είναι ότι ο πατριωτισμός πουλάει. Κι είναι κι ανέξοδος.

Ουκ ολίγοι έχουν κτίσει καριέρες επάνω σ’ αυτόν, το βλέπουμε και σήμερα. Όπου οι συνταξιούχοι της πολιτικής επιχειρούν να τορπιλίζουν την κυβέρνηση, ο καθείς για τους δικούς του λόγους. Γέροντες του πολιτικού Muppet Show!

Τι μας είπε ο Παυλόπουλος από το πουτινόφιλο κανάλι; Ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «εν ανάγκη να πατήσουμε το κουμπί» απέναντι στην Τουρκία!! Λαϊκισμός και παραμύθι σύννεφο! Συνεπικουρούμενος από μια –δυο ακροδεξιές εφημερίδες των ελάχιστων φύλλων και γραφικών τοποθετήσεων.

Ναι, η Τουρκία προκαλεί. Όπως προκαλούσε κι επί Κώστα Καραμανλή κι επί Σαμαρά κι επί Παυλόπουλου στην προεδρία της χώρας. Μόνο που τότε η χώρα ήταν ανοχύρωτη και δεν έγινε το παραμικρό για να ισχυροποιηθεί η άμυνά της. Ας μη τα ξεχνάμε. Κουμπαριές έκαναν κάποιοι…

Είναι δυνατόν λοιπόν να παραδίδουν μαθήματα πατριωτισμού και να μιλάνε (ευθέως ή με παπαγάλους τους που ονειρεύονται να …ιδρύσουν και κόμμα) για ενδοτισμό; Είναι δυνατόν να πουλάνε …παπατζζηλίκι;

Ναι ήταν για λύπηση η εμφάνιση του γηραιού Παυλόπουλου κι η οργανωμένη … αντιμητσοτακική εκπομπή στο ολιγαρχικό κανάλι που πνέει τα λοίσθια. Είναι λυπηρό να σκέφτονται πώς θα πλήξουν τον Μητσοτάκη και ΜΟΝΟ αυτό. Εκ των έσω μάλιστα.

Ποιον; Τον Μητσοτάκη που ύψωσε τεράστιο ανάστημα στον Έβρο. Που έστειλε σχεδόν όλον τον στόλο στα χαμηλά του Αιγαίου κι είχαμε τις περίφημες «επακουμβήσεις» που έτρεψαν σε φυγή τα τουρκικά πολεμικά. Που έστειλε τον υπουργό του να πει όσα είπε μέσα στο τουρκικό προεδρικό μέγαρο. Που έχει οχυρώσει τη χώρα και συνεχίζει, με υπερσύγχρονα αεροπλάνα και πλοία.

Πολύ καλά κάνει ο Μητσοτάκης, θωρακίζει τη χώρα και κερδίζει χρόνο. Ότι έκαναν κι οι άλλοι, αλλά να κουμπαριές (πατριωτικές φυσικά), χορεύοντας ζεϊμπέκικα (πατριωτικά πάντα) κι ανταλλάσσοντας … πατριωτικά δώρα…

Έλεος με τους συνταξιούχους. Έλεος!

Προηγούμενο άρθροΠιπεριές τουρσί ποικιλία Μπαχοβίτικες που τρώγονται και αυθημερόν
Επόμενο άρθροΣοφία Ζαχαράκη: Έκτακτο βοήθημα 200 ευρώ σε χιλιάδες ανασφάλιστους υπερήλικες και άτομα με αναπηρία τον Δεκέμβριο