Την καλημέρα μου σε όλους τους φίλους και τις φίλες του Έμβολος.
Σήμερα μάζεψα τις μπάμιες από τον κήπο μας. Τρυφερές και φρέσκες, αλλά απαραίτητα με γάντια, γιατί προκαλούν έντονη φαγούρα στα χέρια.
Με βάση το εξαιρετικό αυτό λαχανικό θα πορευτούμε στη σημερινή μας δημιουργία, όπου θα φτιάξουμε ένα πρωτότυπο και νόστιμο πιάτο.
Μπάμιες με καπνιστό τόνο.
Η συνταγή δική σας.
Μπάμιες με καπνιστό τόνο
από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά διαδικασία
1 κιλό περίπου μπάμιες
Μία κονσέρβα καπνιστό τόνο
Κρεμμύδι
Τριμμένη ντομάτα ή πελτε
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Μαϊντανό
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το κοτσανάκι από τις μπάμιες τις ραντίζουμε με ξύδι και ξεκινάμε τη διαδικασία για το βράσιμο.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι τις μπάμιες και προσθέτουμε τη ντομάτα και νεράκι να σκεπαστούν.
Αφού πάρει βράση λίγο πριν σβήσουμε ρίχνουμε μαϊντανό και αλάτι.
Όταν σερβίρουμε βάζουμε κονσέρβα τόνου πάνω που κάνει τη διαφορά.
Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος από την Ημαθία με μεράκι.
Καλή σας όρεξη.