Μια τούρτα που γίνεται πολύ εύκολα και είναι νόστιμο πολύ…
Γίνεται και με όλα τα φρούτα εποχής αλλά και το γλυκό πορτοκάλι της πάει πολύ.
Η Χρυσούλα την ετοιμάζει σε χρόνο dt και το σερβίρει στο επικό πρωινό του ξενοδοχείου της.
Πανεύκολη τούρτα με γλυκό πορτοκάλι
Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, Ξενοδοχείο Γανυμήδης, Γαλαξίδι
Υλικά για 6 άτομα
Για τη βάση
2 πακέτα μπισκότα παπαδοπούλου
3/4 φυτικό βούτυρο
Για την κρέμα
2 φακελάκια σαντιγί Garni
2 ποτήρια γάλα πλήρες
200 γρ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
1 φλιτζάνι του τσαγιού άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Φινίρισμα
Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
Φύλλα δυόσμου ή μέντας
Τρόπος παρασκευής
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi χωρίς να τα λιώσουμε.
Σε στρογγυλή βάση με αποσπώμενες άκρες και βάζουμε τα μπισκότα μας.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα της βάσης, προσέχοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και τα χτυπάμε με το σύρμα πάρα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.
Βγάζουμε τη φόρμα με τα μπισκότα από το ψυγείο και ρίχνουμε την κρέμα στρώνοντας την επιφάνειά της με τη μαρίζ.
Την βάζουμε και πάλι στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον για να σταθεί.
Διακοσμούμε την τούρτα μας με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι πριν το σερβίρισμα για να μην μας “σπασει” η κρέμα και στο κέντρο βάζουμε μια κορφούλα δυόσμου ή μέντας.
Mικρά μυστικά
Μπορούμε να το διακοσμήσουμε την τούρτα επίσης με μαρμελάδα της αρεσκείας μας όπως φράουλα βάζοντας ολόγυρα φρέσκες φράουλες.
Αντίστοιχα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ροδάκινο, βερίκοκο ή πεπόνι.