Μύδια Θεσσαλονίκης αχνιστά – Εύκολη και νόστιμη γευστική δημιουργία με μύδια φρέσκα του τόπου μας…

Μύδια Θεσσαλονίκης αχνιστά - Εύκολη και νόστιμη γευστική δημιουργία με μύδια φρέσκα του τόπου μας…
Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Εύκολη και νόστιμη γευστική δημιουργία με μύδια φρέσκα του τόπου μας…

Καλοκαιρινή ψαρολιχουδιά που απόλαυσα σε μια από τις γευσιγνωστικές μου αποδράσεις με την φίλη μου την Ελένη Αντωνιάδου, στο πρόσφατο ταξίδι μου στην Θεσσαλονίκη. Εκείνη με πήγε στα αγαπημένα της, την επόμενη φορά όμως θα την πάω στα δικά μου αγαπημένα της Θεσσαλονίκης που είναι το Αγιολί, για να απολαύσουμε γευστικά το δειλινό στον Θερμαικό…

Νέα Κρήνη Θεσσαλονίκης 1
Νέα Κρήνη Θεσσαλονίκης

 

Πάντως τα μύδια πολύ μου άρεσαν όπως και άλλες ψαρολιχουδιές της γνωστής ψαροταβέρνας στην Νέα Κρήνη Θεσσαλονίκης.

Μας εμπιστεύτηκαν την συνταγή και την μοιράζομαι μαζί σας.

μύδια αχνιστά 1

Μύδια Θεσσαλονίκης «Αχνιστά»

Από την γνωστή ταβέρνα «Περί Ιχθύων», Νέα Κρήνη Θεσσαλονίκη

Υλικά

1.200 γρ. φρέσκα μύδια με το κέλυφος

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε ροδέλες

2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες σε ροδέλες

1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη

100 ml κρασί λευκό, ασύρτικο ή μαλαγουζιά

1 πρέζα ρίγανη

5 κ.σ. ελαιόλαδο

Μισό ματσάκι μαιντανό

Για το φινίρισμα

Καπνιστή πάπρικα

μύδια αχνιστά 2Tρόπος παρασκευής

Βάζουμε όλα τα μύδια σε ένα σουρωτό και αφήνουμε το νερό να τρέχει συνεχώς.

Με βουρτσάκι τα καθαρίζουμε ένα ένα και τραβάμε τα μουστάκια τους.

Το κέλυφος πρέπει να είναι καθαρό.

Βάζουμε τα μύδια σε ένα μπολ.

Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε ροδέλες ντομάτας, πιπεριάς και κρεμμυδιού να σοταριστούν ελαφρά με το ελαιόλαδο και «σβήνουμε» με κρασί.

Δυναμώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τα μύδια, τον ψιλοκομμένο μαιντανό και τριμμένο πιπέρι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα μύδια να «αχνιστούν» για 5 λεπτά χωρίς να προσθέσουμε νερό γιατί έχουν το δικό τους.

Μόλις τα μύδια ανοίξουν τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με το ζωμό τους.

Πασπαλίζουμε την πιατέλα με καπνιστή πάπρικα και αν θέλουμε στο κέντρο του πιάτου πασπαλίζουμε με άγρια μυριστικά για έξτρα άρωμα.

Προσοχή όσα μύδια δεν ανοίξουν στο άχνισμα τα πετάμε.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Παρασκευή 26-06-2020
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 26 Ιουνίου 2020