Ένα γλυκάκι που γίνεται πολύ εύκολα και είναι η σίγουρη επιλογή για το γιορτινό σας τραπέζι ή για κάθε μέρα ακόμα και το σχολείο… χωρίς σάλτσα βέβαια.
Εμείς φτιάξαμε το γλυκό και το περιλούσαμε με πλούσια κρέμα σοκολάτας γάλακτος. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια από τις έτοιμες σάλτσες που αγαπάτε. Η επιλογή δική σας…
Δένει όμως αρμονικά και με παγωτό ή κρέμα σαντιγί.
Κορμός με πλούσια κρέμα σοκολάτας γάλακτος
Aπό τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Aμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας
Υλικά για 4 άτομα
450 γρ. μπισκότα πτι μπερ
250 ml. φρέσκο γάλα
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
125 γρ. βούτυρο από το ψυγείο, σε κομμάτια
60 γρ. κακάο, σε σκόνη
30 ml. κονιάκ ή brandy
Για το φινίρισμα
Πλούσια σοκολάτα γάλακτος
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μπολ πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας τα μπισκότα βουτύρου μέχρι να σπάσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε συχνά με το σύρμα και συνεχόμενα μέχρι το βούτυρο και η ζάχαρη να λιώσουν προσέχοντας όμως να μην βράσουν.
Προσθέτουμε το κακάο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα για κορμού ή εναλλακτικά σε φόρμα του κέικ.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο καλυμμένο για ένα ολόκληρο βράδυ για να σφίξει καλά.
Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες τον κορμό.
Σερβίρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτας.
Μικρά μυστικά
Μπορούμε να το σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό κρέμα, σοκολάτα ή φράουλα.
Αν θέλουμε αντικαθιστούμε τη σάλτσα σοκολάτας με σάλτσα φράουλας, για περισσότερο χρώμα και γεύση.