
Σπιτική κομπόστα και χωρίς συντηρητικά..
Μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για 5 ημέρες!

Υλικά:
6-7 ροδάκινα (όχι ώριμα), να είναι λίγο σκληρά
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2-3 φύλλα αρμπαρόριζα (δίνει άρωμα στην κομπόστα μας)
Εκτέλεση:
-
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα ροδάκινά μας στη μέση.
-
Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό για να μη μας μαυρίσουν.
-
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Μόλις αρχίζει να βράζει, περιμένουμε 5 λεπτά και σβήνουμε.
-
Προσθέτουμε τα φύλλα αρμπαρόριζας και τα ροδάκινα και σκεπάζουμε. Αφήνουμε πάνω στο μάτι της κουζίνας.
-
Η θερμοκρασία αυτή θα βοηθήσει τα ροδάκινά μας να μαλακώσουν όσο πρέπει.
Τα ροδάκινα δεν πρέπει να βράσουν πολύ, γιατί μαλακώνουν και διαλύονται. Θα έλεγα ότι πρέπει να ναι κάπως τραγανά.
-
Αφήνουμε την κομπόστα μας να κρυώσει καλά, την τοποθετούμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς και τη βάζουμε στο ψυγείο.
















