Σήμερα αγαπητοί μου φίλοι αποφάσισα να σας κάνω μία γαστρονομική έκπληξη. Μία διαφορετική μου δημιουργία που θα σας κάνει να αφήσετε τα γλυκά στην άκρη.
Πάντα μ’ αρέσει να κάνω κάτι διαφορετικό στις δημιουργίες μου και αν το αποτέλεσμα είναι καλό σας τις παρουσιάζω (όπως αυτή). Κυδώνια και μήλα λοιπόν.
Κυδώνια και μήλα (πράσινα) φούρνου με τσίπουρο!
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Αφού καθαρίσουμε εσωτερικά από κουκούτσια κόβουμε σε φέτες και τα τοποθετούμε σε ταψάκι ή πυρέξ.
Ρίχνουμε μέσα κρασί κόκκινο (εδώ είχα ημίγλυκο),
χυμό λεμονιού
χυμό πορτοκάλι,
κανέλα (σκόνη ή ξυλάκι),
γαρύφαλλο, γλυκάνισο,
τσίπουρο (που κάνει την διαφορά) να μισοσκεπαστούν
και τέλος ζάχαρη επάνω.
(Τις αναλογίες τις κανονίζουμε με την ποσότητα των φρούτων μας)
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
Αν έχουνε σαντιγί ή παγωτό δένουν με τον καλύτερο τρόπο στο σερβίρισμα.
Ορίστε παρέα.