Μια ομελέτα που γίνεται εύκολα, είναι νόστιμη και χαρίζει δύναμη…
Ότι καλύτερο για το πρωινό ή ένα ελαφρύ γεύμα που ξεχειλίζει πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά. Συνήθως όποτε πηγαίνω για πρωινό στο Fouzer, συνδυάζω την ομελέτα με ένα φυσικό χυμό μπανάνας και πορτοκαλιού οπότε δημιουργώ ένα πρωινό ενδυνάμωσης… που με κρατά χορτάτη μέχρι το απόγευμα.
Ασπράδια ομελέτα με μανιτάρια και σπανάκι
Από το εστιατόριο Fouzer, Αγία Παρασκευή, Αθήνα
Υλικά για 4 άτομα
12 ασπράδια αυγών
6 λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
Ένα σακουλάκι baby σπανάκι πλυμένο
6 φέτες γαλοπούλα καπνιστή, κομμένες σε λωρίδες
120 γρ. τυρί φέτα, σπασμένη με πιρούνι
Ελαιόλαδο εκλεκτό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σαλάτα
1 σακουλάκι mix σαλατικών
Για το γαρνίρισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χυμό λεμονιού
Τρόπος Παρασκευής
Σε ένα μπολ βάζουμε το ασπράδι των αυγών και προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι, μία πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά με το σύρμα.
Στη συνέχεια σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τα μανιτάρια και 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και το σπανάκι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού τα ασπράδια και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί ομοιόμορφα από τη μία πλευρά για 2-3 λεπτά και τότε γυρίζουμε προσεκτικά και από την άλλη, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο πιάτο για να μη σπάσει ομελέτα στο γύρισμα και τηγανίζουμε για 2 λεπτά ακόμα πασπαλίζοντας την επιφάνειά της με τυρί φέτα.
Διπλώνουμε στη μέση και σερβίρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο. Κόβουμε σε 4 κομμάτια και σερβίρουμε σε ατομικές μερίδες.
Δίπλα σερβίρουμε σαλατικά που περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού.