Ένα “comfort food” που αρέσει πολύ. Γίνεται εύκολα και το τσίλι της δίνει μια πινελιά πικάντικη… Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μια κόκκινη πιπεριά για extra γεύση.
Εννοείται ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε τα σπαγγέτι με πένες, ταλιατέλες ακόμα και κοφτό μακαρονάκι… Η επιλογή δική σας.
Εμείς απολαύσαμε τη μακαρονάδα στο πολύ όμορφο ανακαινισμένο ξενοδοχείο Maison στη Χαλκηδόνα.
Μακαρονάδα αματριτσιάνα
Από το ξενοδοχείο Maison, Xαλκηδόνα Θεσσαλονίκης
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. σπαγγέτι Νο7
120 γρ. μπέικον, σε λεπτές λωρίδες
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
10 μανιτάρια λευκά μικρά, κομμένα σε φέτες
½ κ.γ. αποξηραμένο τσίλι σε flakes
100 ml λευκό κρασί
600 γρ. ντομάτες, τριμμένες
100 γρ. τυρί πεκορίνο, τριμμένο
Φλοίδες παρμεζάνας
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Τρόπος Παρασκευής
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο ακόμα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το τσίλι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει 15-20 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει.
Παράλληλα ρίχνουμε τα μακαρόνια σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει και ένα κουταλάκι αλάτι.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με μια πιρούνα ανά διαστήματα, ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα, ανακατεύοντας απαλά.
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας τα μακαρόνια με τριμμένο πεκορίνο, φλοίδες παρμεζάνας, μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.