Ο φθόνος απέχει ένα θήτα από τον φόνο…. – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν είναι ακόμη αποσαφηνισμένα τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μπάιντεν στο Ισραήλ, προκειμένου να επιχειρηθούν συνομιλίες και να γίνουν κινήσεις αποτροπής της πλήρους ανάφλεξης.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όμως το κτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας, είναι προφανές ότι έχει αλλάξει τα δεδομένα. Κι είναι σαφές ότι ήταν κτύπημα προβοκάτσια! Οι ακραίοι δεν ορρωδούν προ ουδενός. Ούτε καν προ των βιασμένων και δολοφονημένων μωρών και λοιπών αμάχων.

Προσέξτε: Η επίσκεψη Μπάιντεν στο Ισραήλ, που θα είχε συνέχεια την τετραμερή της Ιορδανίας, με τη συμμετοχή και του ηγέτη της Παλαιστινιακής αρχής Μαχμούτ Αμπάς, ακυρώθηκε. Υπενθυμίζω δε ότι η Χαμάς έχει βάλει στο περιθώριο τον Αμπάς και δεν ήταν σύμφωνη με την τετραμερή.

Το βέβαιο είναι ότι ο φονικός πύραυλος στο νοσοκομείο της Γάζας, τίναξε στον αέρα κάθε ειρηνευτική προσπάθεια. Ακόμη κι αν επιτευχθεί ειρήνη, φοβάμαι ότι θα είναι πρόσκαιρη και απολύτως εύθραυστη. Ας μη ξεχνάμε ότι η ρουκέτα στο νοσοκομείο παρουσιάστηκε στον ισλαμικό/αραβικό κόσμο ως ενέργεια του Ισραήλ κι αυτός ο κόσμος «βράζει.

Σκέφτομαι και φοβάμαι, ότι η συγκεκριμένη ρουκέτα ήταν η αρχή ενός ασύμμετρου πολέμου, που ουδείς μπορεί να προβλέψει πώς θα τελειώσει.  Οι φανατικοί, σε συνδυασμό με τον ανείπωτο θρησκευτικό φονταμενταλισμό του Ισλάμ, μπορούν να μετατρέψουν σε κόλαση της περιοχή μας και συνάμα να σκορπίσουν τον τρόμο σε όλη την υφήλιο. Το είδαμε και προχθές στο Βέλγιο, το έχουμε δει επανειλημμένως στο παρελθόν. Χώρια τα νέα μεταναστευτικά κύματα…

Δυστυχώς ας προετοιμαστούμε, τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Κι ας σκεφτούμε επιτέλους ότι δεν έχουμε να κάνουμε με έναν πόλεμο από εκείνους που κατά περιόδους συμβαίνουν σε μήκη και πλάτη του πλανήτη. Έχουμε να κάνουμε με πόλεμο πολιτισμών! Έχουμε να κάνουμε με επίθεση του «Ισλαμοφασισμού» στον πολιτισμό. Ο σκοταδισμός του Τζιχανσισμού, απέναντι στο φως της Δύσης.  Κι όσο στη Δύση κι ειδικά στην  Ευρώπη λειτουργούμε ως στρουθοκάμηλοι, αρνούμενοι ουσιαστικά να λάβουμε δραστικά μέτρα, θα μεγαλώνουμε την Ακροδεξιά… Ας μη ξεχνάμε ότι αν εκλεγεί η Λεπέν στη Γαλλία, θα εκλεγεί εξ αιτίας του κινδύνου του πολέμου του Ισλαμοφασισμού, που οι άλλοι κάνουν ότι δεν βλέπουν…

Ας μη ξεχνάμε επίσης, ότι ο Ισλαμοφασισμός μισεί τη Δύση, επειδή εκεί ανθεί ο μοναδικός Πολιτισμός του πλανήτη, αφού εξασφαλίζει ζωή χωρίς Θεό και απαιτεί σεβασμό στα ανθρώπινα και ατομικά δικαιώματα, διαθέτει δικαιοσύνη και έχει ίση τη γυναίκα.

Κάτι τελευταίο: Η Χαμάς, κι ο Τζιχαντισμός, μάλλον άνοιξαν τον δρόμο για μια νέα Παγκόσμια τάξη. Κι όπως λέει κι η Σώτη Τριανταφύλλου, ο φθόνος απέχει ένα θήτα από τον φόνο… Ας το θυμόμαστε.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου 2023
Επόμενο άρθροΜεσανατολικό: Το Ισραήλ επιτρέπει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα από την Αίγυπτο –
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.