Τώρα, κωδικός καθημερινότητα – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Οι αυτοδιοικητικές κάλπες είναι πια παρελθόν, μπορούμε να σχολιάζουμε πια οποιοδήποτε συμπέρασμα προέκυψε από αυτές, αλλά πάμε παρακάτω.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο Μητσοτάκης πρέπει τώρα να δώσει την πιο μεγάλη μάχη. Της καθημερινότητας. Όπου καθημερινότητα σημαίνει κόστος ζωής, σημαίνει ανθρώπινες συνθήκες ζωής, ποιότητα ζωής.

Ναι, η ακρίβεια στη χώρα μας «τρέχει» πληθωριστικά χαμηλότερα απ’ ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά αυτό δεν μπορεί ν’ αποτελεί κυβερνητικό άλλοθι.

Ναι και σε άλλες χώρες το κυκλοφοριακό ταλανίζει τους πολίτες πρωτευουσών και μεγάλων πόλεων, ναι, βλέπουμε κυκλοφοριακά προβλήματα ακόμη και στη σύγχρονη Αττική οδό, μα αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την παντελή έλλειψη σχεδίων βελτίωσης της κατάστασης. Ούτε αποτελεί δικαιολογία η παντελής έλλειψη Τροχαίας  από τους δρόμους. Τότε γιατί τη συντηρούμε; Για να λουφάρουν εκεί αξιωματικοί και ημέτεροι;

Ναι και σε άλλες χώρες πιάνουν φωτιές κι αλλού πλημυρίζουν. Μα πουθενά αλλού διαθέτουν τόσο χαλαρή (sic) δημόσια διοίκηση και αναποτελεσματικό κράτος, ούτε το πολιτικό προσωπικό είναι τόσο ανεπαρκές και ζει στη δική του γυάλα.

Ναι και σε άλλες χώρες διαδηλώνουν πολίτες διαμαρτυρόμενοι, αλλά πουθενά δεν συμβαίνει ότι συμβαίνει εδώ, με τις καθημερινές διαδηλώσεις του ΚΚΕ που «σκοτώνουν» τον ιδιωτικό τομέα και την ελευθερία των άλλων! Πουθενά αλλού δεν βλέπεις 50-100 να κλείνουν δρόμους για να διαδηλώσουν την όποια οργή τους. Πουθενά αλλού εργαζόμενοι του δημοσίου σταματούν τρένα, λεωφορεία για να … κάνουν συνδικαλιστική συνέλευση! Πάντα εις βάρος των άλλων.

Ιδού λοιπόν νέο πεδίο δόξης λαμπρό για τον Μητσοτάκη.

Η καθημερινότητα.

Δεν μπορεί όλοι εμείς να νιώθουμε καθημερινά ευνουχισμένοι, βιασμένοι, απελπισμένοι, να φτάνουμε στα σπίτια μας διαλυμένοι. Δεν μπορεί οι βολεμένοι να «πυροβολούν» όλους τους άλλους.

Στην κυβέρνηση οφείλουν να συντρέξουν την κοινωνία.  Η καθημερινότητα αποτελεί το μεγάλο επίσημο διαγώνισμά τους.

Σε τελική ανάλυση, όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει, τον Μητσοτάκη,  ας πάει σπίτι του. Ας μη στενοχωριέται κάποιος εκ των ανεπαρκών, θα βρεθούν εκείνοι που θα τον  κατανοούν και θα τον ακολουθούν…

Προηγούμενο άρθροΦριτάτα με κολοκυθάκια και κασέρι Σοχού – Γεύση μεστή…
Επόμενο άρθροΑυτοδιοικητικές εκλογές- Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.