Ένα φαγητό μαγικό που λατρεύουμε όλοι μας.
Ελάτε να δούμε πως θα τα φτιάξουμε.
Κανελόνια με κιμά κοτόπουλου και κρεμώδη μπεσαμέλ
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Για τα κανελόνια θα χρειαστούμε:
1 πακέτο κανελόνια
500 γρ. κιμά κοτόπουλου (αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κιμά μοσχαρίσιο)
Λίγο ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
2 φρέσκιες ντομάτες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Λίγη κανέλα
Λίγο κύμινο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Κόκκινο γλυκό πιπέρι
Και λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά κοτόπουλου με λίγο ελαιόλαδο, στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, όλα τα μπαχαρικά μας, τον κύβο κοτόπουλου, τον πελτέ ντομάτας και λίγο νεράκι.
Όλα αυτά τα βράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
Στο τέλος προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μόλις γίνει ο κιμάς κοτόπουλου, τον αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά κοτόπουλου, που φτιάξαμε.
Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε και μια ελαφριά μπεσαμέλ.
Για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν μπεσαμέλ θα χρειαστούμε:
Για τη μπεσαμέλ:
1 κιλό γάλα
5 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. βούτυρο
Λίγο αλάτι
Λίγο μοσχοκάρυδο
2 κρόκους αυγών
Βάζουμε το γάλα μαζί με το κορν φλάουρ σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Μόλις γίνει η μπεσαμέλ μας, την περιχύνουμε πάνω από τα κανελόνια που έχουμε γεμίσει.
Ψήνουμε στους 190 με 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φαγητό μας.
Καλή σας απόλαυση και καλή επιτυχία.