Γαριδομακαρονάδα
Από την ανταποκρίτρια του Έμβολος στην Θεσσαλονίκη Άννα Καταχανά
½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες
1 πακέτο μακαρόνια
1 κ.σ λάδι ή βούτυρο (για τα μακαρόνια)
1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο
1 ποτ νερό (για την σάλτσα)
½ ποτ λάδι (για την σάλτσα)
1 ποτ σάλτσα
Αλάτι, Πιπέρι Κόκκινο καυτερό, Πάπρικα, Ρίγανη
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις γαρίδες μέχρι να μαλακώσουν και μετά τις τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, την ρίγανη και την σάλτσα. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το αλκοόλ και το αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό και το λάδι και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε τις βρασμένες γαρίδες και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να χυλώσει περίπου 10-15 λεπτά.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και λίγο πριν τα κατεβάσουμε προσθέτουμε το λάδι. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα τοποθετούμε πάλι στην κατσαρόλα.
2ος Τρόπος:
Εάν τα προτιμάτε, μπορείτε να τα μαγειρέψετε με βούτυρο. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και μόλις βράσουν τα στραγγίζουμε. Στην κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και τα μακαρόνια. Τα ανακατεύουμε καλά και τα κατεβάζουμε από την φωτιά.
Μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια ρίχνουμε την σάλτσα μας και τα ανακατεύουμε καλά.
Τα σερβίρουμε ζεστά.
Καλή όρεξη.