Τσουρεκάκια ατομικά σκέτα ή γεμιστά με νουτέλα. Θα σας μαγέψουν!

Ελένη Σιδηροπούλου
Ελένη Σιδηροπούλου

Σήμερα φίλοι μου σας προτείνω ένα σνακ μοναδικό. Τόσο νόστιμο που θα σας εντυπωσιάσει, αν και σε ατομικό μέγεθος, για να το τρώτε οποιαδήποτε στιγμή που θα σας κυριεύει η λιγούρα…

Η γεύση τους μοναδική, δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τα πασχαλινά τσουρέκια.

Γίνονται γρήγορα, εύκολα και χωρίς πολύ χρόνο αναμονής, όπως τα μεγάλα τσουρέκια.

Μέσα σε 2 ώρες τα απολαμβάνεις.

Δεν έτυχαν απλά, πετύχαν 100%

Τσουρεκάκια ατομικά σκέτα ή γεμιστά με νουτέλα 1

Τσουρεκάκια ατομικά σκέτα ή γεμιστά με νουτέλα

από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά που θα χρειαστούμε:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Όλα σε θερμοκρασία δωματίου:

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια ή για όλες τις χρήσεις

60 γρ. νωπή μαγιά ή 2 φακελάκια ξερή μαγιά

300 γρ. ζάχαρη

200 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή βιτάμ λιωμένο

3 αυγά

400 γρ. γάλα χλιαρό

1 κ.γ. μαχλέπι

1 κ.γ. κακουλέ

2  βανίλιες

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Τσουρεκάκια ατομικά σκέτα ή γεμιστά με νουτέλα 6

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ξερή μαγιά μέσα στο χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε και 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι και το αφήνουμε για ένα δεκάλεπτο μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά μας.

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη, στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα αρωματικά μας, το αλεύρι και την ενεργοποιημένη μαγιά.

Στο τέλος βάζουμε και το λιωμένο βούτυρο.

Ζυμώνουμε το ζυμάρι μας είτε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, είτε με τα χέρια μας και με απαλές κινήσεις.

Το ζυμάρι θα κολλάει λίγο στα χέρια.

Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Θέλει  λίγη ξεκούραση και ζεστό περιβάλλον.

Τσουρεκάκια ατομικά σκέτα ή γεμιστά με νουτέλα 3

Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας, πλάθουμε σε ατομικά μεγέθη, τα τσουρεκάκια μας σε ό,τι σχήμα θέλουμε.

Τσουρεκάκια ατομικά σκέτα ή γεμιστά με νουτέλα 4 Τσουρεκάκια ατομικά σκέτα ή γεμιστά με νουτέλα 5

Μπορούμε να κάνουμε και γεμιστά τσουρεκάκια με νουτέλα μέσα.

Τα αλείφουμε με 2 κρόκους αυγών και λίγο γάλα.

Προσθέτουμε λίγο σουσάμι.

Τσουρεκάκια ατομικά σκέτα ή γεμιστά με νουτέλα 6

Αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου, να ξεκουραστούν λίγο και να ξανά φουσκώσουν.

Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 170-180 βαθμούς, για 25 λεπτά περίπου.

Τσουρεκάκια ατομικά σκέτα ή γεμιστά με νουτέλα 7 Τσουρεκάκια ατομικά σκέτα ή γεμιστά με νουτέλα 2

Βγαίνουν 32 τσουρεκάκια των 65γρ. το καθένα.

Καλή σας επιτυχία σε όσους τα φτιάξουν.

Προηγούμενο άρθροΗμαθία: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων “Βέροια” και “ΚΕΡΚΙΔΑ”
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 4 Απριλίου 2023