Ένα εξαιρετικό και γκουρμέ πιάτο, όπου αναδεικνύεται η γεύση και τα αρώματά του με ένα σφηνάκι ούζο.
Ένα άκρως απολαυστικό φαγητό, που μυρίζει Άνοιξη, που μυρίζει Ελλάδα.
Ριζότο με γαρίδες, διάφορα θαλασσινά και λαχανικά
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Για τη συνταγή μας, θα χρειαστούμε:
1 πακέτο γαρίδες κατεψυγμένες μεγάλου μεγέθους ή φρέσκες
Λίγα καλαμαράκια σε ροδέλες
Λίγα μύδια καθαρισμένα
150γρ. ρύζι μπονέτ
1 ξερό κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κύβο λαχανικών
Λίγο ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο
1 φρέσκο λεμόνι, το ξύσμα και τον χυμό του
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Κόκκινο πιπέρι
Ρίγανη
Κουρκουμά
1 με 2 ποτήρια ζεστό νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το ρύζι με το ελαιόλαδο για 2 με 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει.
Μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κύβο λαχανικών, τις πιπεριές, τα θαλασσινά και τα σοτάρουμε, για άλλα 2 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο.
Κατόπιν θα βάλουμε όλα τα μπαχαρικά, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό του, τον πελτέ ντομάτας, επίσης θα προσθέσουμε ένα ποτήρι νερό και όλα αυτά θα ψηθούν για άλλα 10 λεπτά.
Κάθε φορά που θα χρειαζόμαστε λίγη υγρασία στο φαγητό μας, θα προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
Στη συνέχεια τηγανίζουμε σε ένα άλλο τηγάνι, τις αλευρωμένες γαρίδες για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Τις σερβίρουμε μαζί με το ριζότο που φτιάξαμε.
Έτσι, έχουμε έτοιμο ένα θεϊκό και σούπερ υγιεινό και θρεπτικό πιάτο.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!