Ένα νόστιμο γλυκό που τρώγεται όλες τις ώρες και φτιάχνεται με τα υλικά που έχουμε σπίτι. Τα μήλα με την κανελίτσα είναι μούρλια και είναι ότι πρέπει για τις απογευματινές λιγούρες, που συνοδεύουν τον καφέ ή το τσάι μας. Αν θέλουμε σερβίρουμε τη μηλόπιτα με παγωτό ή μια πλούσια κρέμα σαντιγί αρωματισμένη με βανίλια.
Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Εύκολο
Μηλόπιτα και κομπόστα μήλου
Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, Αμαδρυάδες, Διχώρι Δωρίδας
Υλικά για 6 άτομα
4 αυγά
200 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5-6 μήλα, κομμένα σε κομμάτια
1 φακελάκι χημική μαγιά
1 φακελάκι βανίλια
100 ml γάλα
100 γρ. βούτυρο μαλακό
Κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη
Τρόπος παρασκευής
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να «αφρατέψουν»
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο, τη μαγιά, την βανίλια, την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το γάλα και παίρνουμε μερικές κουταλιές από αυτό το μείγμα σε ένα μπολάκι και τις ανακατεύουμε με το βούτυρο καλά.
Ρίχνουμε και το μείγμα βουτύρου στον κάδο χτυπάμε ελαφρά και αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο ταψί.
Στη συνέχεια απλώνουμε τα κομμάτια μήλου στην επιφάνεια και λίγο κανέλα, αν θέλουμε.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C σε αντιστάσεις πάνω κάτω για 25 λεπτά.
Βυθίζουμε στη μέση του γλυκού, ένα μαχαιράκι και αν βγει στεγνό η μηλόπιτα είναι έτοιμη, διαφορετικά συνεχίζουμε για λίγο.
Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε σε πιατέλα.