Ολη η ομορφιά της φύσης «κλείνεται» σε έναν κεφτέ, άρωμα, χρώμα και γεύση. Ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει από τον ταλαντούχο executive chef Σταύρο Κουστένη, φίλο αγαπημένο. Το «Αρχοντικό Δεληγιάννη» είναι πέτρινο και κουκλίστικο, ανήκει στην οικογένεια και το πρωινό του είναι εμπειρία… Αξίζει…
Από τον Σταύρο Κουστένη executive chef «Αρχοντικό Δεληγιάννη» στην Δημητσάνα
Υλικά
1 κιλό ποικιλία από άγρια χόρτα
1 ματσάκι μυρώνια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 ματσάκι άνηθο
2 κ.σ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο
Τρόπος Παρασκευής
Αφού πλύνουμε καλά και στραγγίσουμε τα χόρτα και τα μυρωδικά, τα ψιλοκόβουμε όλα μαζί σε μία μεγάλη λεκάνη.
Τα αλατίζουμε καλά.
Προσθέτουμε τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια επίσης ψιλοκομμένα.
Ζουλάμε τα χόρτα με τα χέρια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν για 10΄.
Τα ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε το αλάτι. Τρίβουμε και μπόλικο πιπέρι.
Προσθέτουμε στη λεκάνη το αλεύρι και λίγο ελαιόλαδο τόσο ώστε να πλάθονται σε κεφτέδες.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και το πλάθουμε σε μεγάλους κεφτέδες. Πιέζοντάς τους δίνουμε σχήμα πλατύ.
Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Μικρά μυστικά
Όταν περάσει η Σαρακοστή στην ζύμη προσθέτουμε 2 αυγά και τυρί φέτα και η γεύση εκτοξεύεται…