![Χοιρινή τηγανιά του Σταύρου](https://emvolos.gr/petros/wp-content/uploads/2022/02/Χοιρινή-τηγανιά-του-Σταύρου-696x489.jpg)
![Σταύρος Τσαλαμπούνης](https://emvolos.gr/petros/wp-content/uploads/2020/08/Σταύρος-Τσαλαμπούνης.jpg)
Σήμερα αγαπημένοι μου φίλοι θα βάλουμε το χοιρινό κρέας στο πιάτο μας, σε μια τηγανιά θεσπέσια και σούπερ γευστική. Θα την πανάρουμε με καλαμποκάλευρο, θα της δώσουμε το άρωμα και την οξύτητα του πορτοκαλιού και θα την απογειώσουμε με αγνό μέλι. Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, πάμε να δούμε τη συνταγή.
Ακολουθείστε την βήμα προς βήμα και είμαι βέβαιος πως θα ενθουσιαστείτε από το αποτέλεσμα.
Χοιρινή τηγανιά του Σταύρου
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
1 κιλό χοιρινό κρέας σε κυβάκια (κατά προτίμηση σπάλα)
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
Χυμό ενός πορτοκαλιού και το ξύσμα του
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πανάρουμε με καλαμποκάλευρο το κρέας -δίνει περισσότερο δέσιμο στην σάλτσα μας- και το τηγανίζουμε ελαφρώς σε ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε λίγο νεράκι να πάρει μια βράση και έπειτα ρίχνουμε από μια κουταλιά μέλι και μουστάρδα, τον χυμό ενός πορτοκαλιού και το ξύσμα του.
Πριν σβήσουμε αλάτι πιπέρι και ρίγανη. Βράζουμε πατάτες, τις πολτοποιούμε και προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό της τηγανιάς που κάνει τη διαφορά.
Συνοδεύεται με ένα καλό κρασάκι εννοείται..
Με πολύ μεράκι για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδα μας Έμβολος.
Δοκιμάστε το αξίζει πραγματικά!