Μαγιάτικο με πουρέ σέλινου, λαχανικά σοτέ, ψητό σκόρδο και φύκια nori.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Ένα ταπεινό ψάρι μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε ένα φίνο πιάτο. Σας δίνουμε και την συνταγή πουρέ σέλινου που έχει χρώμα και ξεχωριστή νοστιμιά και μπορεί να συνοδέψει όλα σχεδόν τα ψαρικά.

Το ψητό σκόρδο αρωματίζει το ελαιόλαδο και τα φύκια δίνουν ξεχωριστό χρώμα και αέρα θαλασσινό.

Η συνταγή δική σας.

Μαγιάτικο με πουρέ σέλινου λαχανικά σοτέ ψητό σκόρδο και φύκια nori 2

Μια γευστική δημιουργία γκουρμέ…

Μαγιάτικο με πουρέ σέλινου, λαχανικά σοτέ, ψητό σκόρδο και φύκια nori.

Από την Δέσποινα Ανδραλή ιδιοκτήτρια το καλύτερου καταστήματος εστίασης στα Βαλκάνια “Αγιολί” Λεωφ. Νίκης 15 Θεσσαλονίκη

 

 

Υλικά

1200γρ. μαγιάτικο ψάρι σε φέτες

Για το πουρέ σέλινου

500 γρ. φύλλα σέλινο

250γρ. πατάτες Νάξου

100γρ. κρεμμύδια ξερά

100γρ. βούτυρο αγελάδος

Αλάτι Ιμαλαίων

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για τα λαχανικά σοτέ

150γρ. μελιτζάνα φλάσκα

150γρ. κολοκύθια

150γρ. κρεμμύδι ξερό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Για το ψητό σκόρδο

Ελαιόλαδο

Σκόρδο χωρίς να είναι καθαρισμένο

Αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα φύκια

Φύκια nori κομμένα σε μπαστουνάκια

Τηγανισμένα σε ελαιόλαδο

Μαγιάτικο με πουρέ σέλινου λαχανικά σοτέ ψητό σκόρδο και φύκια nori

Τρόπος παρασκευής

Πρώτα φτιάχνουμε το πουρέ.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε να βράσουν για 30 λεπτά σε  κατσαρόλα με νερό, αλάτι και πιπέρια.

Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το βούτυρο και πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσει το πουρέ βελούδινη υφή.

Διατηρούμε το πουρέ σέλινου ζεστό.

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε σε ροδέλες.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα λαχανικά αφού τα αλατοπιπερώσουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί σε πιατέλα και απλώνουμε τα λαχανικά για να φύγει το πολύ ελαιόλαδο.

Ετοιμάζουμε και το σκόρδο που το τηγανίζουμε στην φριτέζα με την φλούδα σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά για να γίνει το εσωτερικό του μαλακό.

Αμέσως μετά ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Στο ίδιο ελαιόλαδο της φριτέζας τηγανίζουμε τα φύκια και αφού τα βγάλουμε με τρυπητή κουτάλα και καθαρίσουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε λίγο σε αντικολλητικό τηγάνι.

Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το σοτάρουμε στο τηγάνι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντας προσεκτικά με λαβίδα.

Σερβίρουμε σε πιάτο έχοντας σαν βάση τον πουρέ σέλινου, δίπλα τα λαχανικά σωτέ, τα φιλέτα ψαριού και στην μέση τα φύκια.

Εντυπωσιακή γευστική δημιουργία…

Μικρά μυστικά

Τα φύκια nori τα βρίσκουμε στον Βασιλόπουλο και στα καταστήματα με ασιατικά προιόντα.

Προηγούμενο άρθροΣερβία: Σε μία επεισοδιακή συνεδρίαση η βουλή αποφάσισε την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 07 Μαΐου 2020