Μπορεί στη μαγειρική να έχω γράψει άπειρα ..χιλιόμετρα, αλλά και η Σοφούλα η γυναίκα μου δεν πάει πίσω. Μέρες που είναι λοιπόν, της ζήτησα να μας φτιάξει ένα καταπληκτικό χριστουγεννιάτικο γλυκό που στην κυριολεξία ..εξαφανίστηκε στο άψε σβήσε. Αλλά υποσχέθηκε να το ξανακάνει και τα Χριστούγεννα, οπότε όλη η οικογένεια αναμένει τη γλυκιά επανάληψη! (γέλια)
Μυρμηγκάτο της Σοφίας
Από την Σοφία Τσαλαμπούνη
Υλικά:
6 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι τρούφα
½ βιτάμ
1,5 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
Για την κρέμα:
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. κάστερ
Εκτέλεση:
Στο μίξερ χτυπάμε με τη σειρά βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι, μπέικιν, τρούφα.
Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κάνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στο ταψί.
Ετοιμάζουμε την κρέμα στην κατσαρόλα και στρώνουμε επάνω.
Το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και καλή μας απόλαυση!
Για τις εορταστικές ημέρες που έρχονται είναι μια εξαιρετική γλυκιά πρόταση.
Με όλη την εκτίμησή μας σε όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος και τις ευχές μας για καλές γιορτές!