Μελιτζανοσαλάτα της φωτιάς – Μεστή γεύση, ρουστίκ

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μια σαλάτα νόστιμη και πολύ θρεπτική που συντροφεύει αρμονικά το ψητό κρέας αλλά και το ψάρι. Μακράν την καλύτερη με μπόλικο φρέσκο μαϊντανό που αντιοξειδωτικός, δοκίμασα στο πρόσφατο ταξίδι στη Δράμα, στο απίθανο μεζεδοπωλείο «Παστουρμάς».

Η μελιτζανοσαλάτα συντρόφευε και έσβηνε γλυκά την αψάδα, που είχαν οι λιχουδιές με παστουρμά.

Ο Άρης Αθανατσίκης και η Κατερίνα Γούναρη με την δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα στο μεζεδοπωλείο τους Μελιτζανοσαλάτα της φωτιάς
Ο Άρης Αθανατσίκης και η Κατερίνα Γούναρη με την δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα στο μεζεδοπωλείο τους – Μελιτζανοσαλάτα της φωτιάς

Αν βρεθείτε στη Δράμα αξίζει να τις δοκιμάσετε τις δημιουργίες της Κατερίνας Γούναρη και του Άρη. 

Μελιτζανοσαλάτα της φωτιάς 1

Μελιτζανοσαλάτα της φωτιάς

Από τον Άρη Αθανατσίκη, Μεζεδοπωλείο Παστουρμάς, Δράμα

Υλικά

2 μελιτζάνες φλάσκες

4 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

Ξύδι από λευκό κρασί

Αλάτι θαλασσινό

Φρέσκο μαϊντανό

Μελιτζανοσαλάτα της φωτιάς 2

Τρόπος Παρασκευής

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε ολόκληρες σε πολύ δυνατή φωτιά, όταν τα κάρβουνα είναι ακόμα κόκκινα.

Μόλις βάλουμε τις μελιτζάνες στη σχάρα τις τρυπάμε σε τρεις μεριές για να αναπνέουν όσο τις ψήνουμε και να σκάσουν ακανόνιστα.

Μόλις ψηθούν και από τις δύο πλευρές τις αποσύρουμε από την φωτιά.

Με πιρούνι ή κουτάλι αφαιρούμε αμέσως τη σάρκα τους γιατί διαφορετικά θα μαυρίσουν και πετάμε το εξωτερικό της μελιτζάνας.

Σε σουρωτήρι βάζουμε τη σάρκα και τις αφήνουμε για λίγο να στραγγίσουν.

Τότε τις σερβίρουμε  σε πιάτο και τις περιχύνουμε με ξύδι, ελαιόλαδο και αλάτι.

Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Λεζάντα φωτο Ο Άρης Αθανατσίκης και η Κατερίνα Γούναρη στο μεζεδοπωλείο τους.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 29 Ιουλίου 2024