Σήμερα έχω όρεξη για ένα γκουρμέ φαγάκι τόσο απλό, που η νοστιμιά του συγκρίνεται επάξια με αυτό ενός καλού εστιατορίου!
Ένα φαγητό που ξετρελαίνει όλη την οικογένεια, αλλά και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Ρολό κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα και πικάντικο ρύζι
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά για 4 άτομα:
4 στήθη κοτόπουλου σε φιλετάκια
8 φέτες κασέρι γκούντα
4 φέτες γαλοπούλα
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 τριμμένο καρότο
Λίγες κομμένες ελιές
100 γρ. τρίμματα από διάφορα κασέρια
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο και κόκκινο
Πάπρικα
1 κύβο βοδινό
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κρέμα γάλακτος
Λίγα μανιτάρια
Ελαιόλαδο για τα φιλετάκια κοτόπουλου
Εκτέλεση συνταγής:
Αφού ανοίξουμε τα στήθη κοτόπουλου, βάζουμε τα διάφορα μπαχαρικά μας προσθέτοντας το κασέρι, τη γαλοπούλα, τις πιπεριές κόκκινη και πράσινη, το καρότο, τις κομμένες ελιές και τα τρίμματα από το κασέρι.
Τα βάζουμε πάνω στο στήθος κοτόπουλου και το διπλώνουμε σε ρολό με ένα σχοινάκι ή με οδοντογλυφίδες.
Τα σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά από κάθε πλευρά και μετά τα σβήνουμε με ένα ποτηράκι λευκό κρασί.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια μας.
Βάζουμε ζωμό κρέατος, νεράκι και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Και 5 λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα μας.
Βγαίνουν 8 φιλετάκια ρολά κοτόπουλου.
Για το πικάντικο ρύζι:
Υλικά:
200 γρ κίτρινο ρύζι, τύπου Αμερικής
500 γρ νερό
Λίγο αρακά
1 καρότο
Λίγες φέτες σαλάμι κομμένο σε κύβους
2 κύβους κρέατος
Πιπέρι
Κουρκουμά
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής:
Για το ρύζι βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό λίγο αρακά, καρότο τριμμένο, σαλάμι σε κύβους κομμένο και 2 κύβους ζωμό κρέατος, πιπέρι και λάδι. Αλάτι δεν βγάζουμε καθόλου.
Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 10 λεπτά και τέλος προσθέτουμε και το ρύζι μας με λίγο κουρκουμά για χρώμα.
Μόλις γίνει το ρύζι, το τραβάμε στην άκρη και το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα για να απορροφήσει όλα τα υγρά που έχουν μείνει.
Καλή σας επιτυχία!