Ένα παγωτό σπιτικό πολύ νόστιμο που γίνεται εύκολα ακόμα και χωρίς παγωτομηχανή. Απλά πρέπει να μείνει λίγες ώρες στην κατάψυξη.
Μια ακόμα ιδέα είναι να βάλουμε αντί για τσουρέκι κομμάτια cookies σοκολάτα ή βανίλια.
Η συνταγή για εσάς:
Σπιτικό παγωτό βανίλια με τσουρέκι
Από την Μαρία Αλιφραγκή, Αθήνα
Υλικά για 6 άτομα
1 φυτική κρέμα Morfat
1 γάλα ζαχαρούχο
1 γάλα εβαπορέ
Βανιλίνη ή essence βανίλιας
2-3 φέτες τσουρέκι
Τρόπος παρασκευής
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε αργά το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε ρίχνοντας και το εβαπορέ.
Πασπαλίζουμε με την βανιλίνη ή την essence βανίλιας.
Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη αφού το καλύψουμε και το αφήνουμε για 2 ώρες.
Αμέσως μετά το βάζουμε στο μίξερ και το χτυπάμε για 3 λεπτά.
Η κρέμα θα φουσκώσει και την βάζουμε σε μεγαλύτερο λίγο σκεύος.
Κόβουμε κομμάτια τις φέτες του τσουρεκιού και τις βάζουμε μέσα στο παγωτό και ανακατεύουμε.
Το καλύπτουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον.
Στο ενδιάμεσο ανακατεύουμε 2-3 φορές.
Σερβίρουμε σε μπολάκια.