Καλημέρα σας αγαπητές μου φίλες και φίλοι. Το καλοκαιράκι έχει μπει πλέον για τα καλά και ήδη μας χαμογελάει, η θάλασσα και τα δροσερά μπανάκια μας περιμένουν.
Πάμε όμως να δώσουμε και την ανάλογη θαλασσινή αύρα και στην κουζίνα μας με ένα άκρως απολαυστικό φαγητό, που μυρίζει Ελλάδα!
Η συνταγή για εσάς:
Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Για τη συνταγή μας, θα χρειαστούμε:
5 μεγάλα καλαμάρια ή θράψαλα
150 γρ. ρύζι γλασέ
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 μικρή πράσινη πιπεριά
1 κύβο λαχανικών
Λίγο ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο
1 φρέσκο λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Κόκκινο πιπέρι
Κύμινο
Ρίγανη
Κάρυ
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
Αφού καθαρίσουμε τα καλαμάρια, θα ψιλοκόψουμε τα πλοκάμια από τα 2 καλαμάρια και τα υπόλοιπα τρία απλά θα τα ψήσουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι θα σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια μαζί με το ελαιόλαδο, θα ρίξουμε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια, τις πιπεριές, τον κύβο λαχανικών για 2 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο σφηνάκι μας.
Κατόπιν θα βάλουμε το ρύζι, όλα τα μπαχαρικά, το λεμόνι και θα προσθέσουμε ένα ποτήρι νερό και όλα αυτά για άλλα 5 λεπτά.
Στη συνέχεια γεμίζουμε τα 5 καλαμαράκια μας, όχι όμως μέχρι πάνω, αλλά τα 2/3 και κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα, για να μην μας βγει η γέμιση.
Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 40 λεπτά στον αέρα στους 200 βαθμούς σκεπασμένα και για άλλα 20 λεπτά ξεσκέπαστα.
Έτσι έχουμε έτοιμο το μεζεδάκι μας και απολαμβάνουμε ένα θεσπέσιο πιάτο.
Καλή σας επιτυχία!