Ένα φαγητό που τρώγεται όλες τις εποχές τους χρόνου και που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Σνίτσελ γεμιστό με κασέρι και γαλοπούλα, με συνοδεία πουρέ πατάτας σπιτικό.
Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;
Σνίτσελ γεμιστό με πουρέ
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά για το γεμιστό σνίτσελ:
4 μεγάλα χοιρινά σνίτσελ
Κασέρι
Γαλοπούλα
Τρίμματα από κασέρι
Αλεύρι
2 Αυγά (και λίγο γάλα μέσα στα χτυπημένα αυγά)
Τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε μέσα στα σνίτσελ κασέρι, γαλοπούλα και τρίμματα από κασέρι.
Τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές να ροδίσουν. Μετά τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά σκεπάσμενα σε λαδόκολλα στους 200 βαθμούς.
Υλικά που θα χρειαστούμε για τον πουρέ:
1 κιλό πατάτες
200γρ. γάλα
1 κύβο κρέατος
1 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Παράλληλα ζεσταίνουμε το γάλα προσθέτοντας τον κύβο, το βούτυρο και τα μυρωδικά.
Μόλις βράσουν οι πατάτες τις στραγγίζουμε, τις πολτοποιούμε και ρίχνουμε μέσα το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο πουρές μας.
Τέλος, ρίχνουμε μέσα στο ζεστό πουρέ άλλη μία κουτ. σούπας βούτυρο και λίγα τρίμματα κασέρι, για να απογειώσει τη γεύση του.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε το φαγητό μας.
Καλή σας επιτυχία.