Τούρτα σοκολάτας – Ένας γλυκός πειρασμός!

Τούρτα σοκολάτας
Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Μία τούρτα θεϊκή, που λιώνει στο στόμα. Ένα γλυκό σκέτος πειρασμός.    

Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για αυτούς που λατρεύουν τη σοκολάτα.

Η γεύση της πεντανόστιμη και απολαυστική.

Τούρτα σοκολάτας 2

Τούρτα σοκολάτας

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά  για την τούρτα.

Για τη βάση:

150 γρ. αλεύρι

150 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

1 βανίλια

1 μπέικιν πάουντερ

3 κ.γ. κακάο

Τούρτα σοκολάτας 1

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το κακάο.

Βάζουμε το μείγμα μας σε μία λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Φτιάχνουμε λίγο σιροπάκι για να ρίξουμε πάνω από τη βάση.

Για το σιρόπι θα χρειαστούμε:

1 ποτήρι νερό

150 γρ ζάχαρη

Το βράζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι και έτοιμο το σιρόπι μας.

Για την κρέμα:

1 φυτική κρέμα ή οποιαδήποτε κρέμα σαντιγί

1 κουτί ζαχαρούχο

1 βανίλια

4 κ.γ. κακάο

Τα χτυπάμε όλα μαζί, βάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση, ρολάρουμε και μετά τοποθετούμε στο ψυγείο, για μία ώρα.

Τούρτα σοκολάτας 3

Για τη σοκολάτα γκανάζ θα χρειαστούμε:

200 γρ. κουβερτούρα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. μέλι

Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια μέσα σε ένα μπολ και ρίχνουμε το μέλι. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα, αλλά δεν πρέπει να βράσει, για να μην κολλήσει. Μετά ρίχνουμε τη ζεστή Κρέμα μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα.

Και στο τέλος το μέλι, για να γυαλίσει η γκανάζ.

Τέλος ρίχνουμε τη γκανάζ πάνω στην ήδη κρύα τούρτα.

Και στολίζουμε όπως μας αρέσει.

 Καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΛικέρ τριαντάφυλλο – Άρωμα και φαντασία στον υπερθετικό!
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 27 Μαΐου 2021