Όταν έχουμε λαχταρίσει πίτα αλλά ο ελεύθερος χρόνος μας είναι ελάχιστος, δεν προλαβαίνουμε να ανοίξουμε δικό μας φύλλο, τι κάνουμε; Τα πράγματα είναι απλά.. Δεν έχουμε πάρα να φτιάξουμε μία υπέροχη ζυμαρόπιτα. Μία φίνα πιτούλα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο και με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας.
Και επειδή ένα ταψί ίσον κανένα, μπορούμε να φτιάξουμε ακόμα και δύο ταψιά!
Ζυμαρόπιτα
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά για μία ζυμαρόπιτα:
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 φλιτζ. τσαγιού νερό
3 αυγά
13-14 κουτ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. τυρί φέτα
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις δύο κουταλιές λάδι στο ταψί και μετά στο φούρνο για να κάψει λίγο το λάδι μας. Μετά βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί, εκτός από το βούτυρο και το τυρί. Πρέπει να γίνει ένα ζυμάρι πολύ μαλακό σαν χυλός, όχι σφιχτό.
Ύστερα το ρίχνουμε στο ζεστό ταψί και από πάνω βάζουμε το τριμμένο τυρί και το βούτυρο σε κομματάκια.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!