Συνεχίζοντας να μαγειρεύουμε νηστίσιμα, σήμερα θα αξιοποιήσουμε τους θησαυρούς που μας προσφέρει απλόχερα η θάλασσα της πατρίδας μας.
Η πρότασή μου είναι ένα εκλεκτό, πεντανόστιμο και χορταστικό φαγητό, που είμαι σίγουρη πως λατρεύουμε όλοι. Ένα πιάτο σκέτη απόλαυση που μοσχοβολάει θάλασσα, που μοσχομυρίζει Ελλάδα!
Η συνταγή για εσάς:
Πιλάφι θαλασσινών
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
250 γρ. μύδια καθαρισμένα
100 γρ. μικρές γαρίδες
100 γρ. καλαμαράκια τεμαχισμένα
200 γρ. ρύζι κίτρινο
1 ξερό κρεμμύδι
λίγο φρέσκο κρεμμύδι
1 κύβο λαχανικών
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
κόκκινη πάπρικα
λίγο κουρκουμά
ρίγανη
κύμινο
λίγο ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
βρασμένο νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο σοτάροντας τα κρεμμύδια μας και τις πιπεριές μας (πράσινη και κόκκινη), προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και βάζουμε το ρύζι μας μέχρι να γυαλίσει λίγο.
Σβήνουμε με το σφηνάκι ούζο που έχουμε.
Στη συνέχεια βάζουμε τα καλαμαράκια, μετά από 3 λεπτά τα μύδια και μετά από 5 λεπτά τις γαρίδες.
Σε όλο αυτό το διάστημα προσθέτουμε κάθε φορά λίγο ζεστό νερό, μέχρι να ψηθεί το ρύζι μας.
Όλη αυτή η διαδικασία θα μας πάρει 15 με 20 λεπτά περίπου.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!