Την έφτιαξα χθες βράδυ για την οικογένεια και η αλήθεια είναι πως περίμενα με αγωνία αν θα αρέσει.
Ζυμαρόπιτα λαχανικών και μάλιστα χωρίς ζύμωμα, μια δημιουργία μου που αφιέρωσα χρόνο και πολλές δοκιμές μέχρι να σας την παρουσιάσω με το καλύτερο αποτέλεσμα.
Όλη η νοστιμιά να ξέρετε είναι στις λιαστές ντομάτες, αυτές είναι που κάνουν τη διαφορά.
Η συνταγή για εσάς:
Ζυμαρόπιτα λαχανικών χωρίς ζύμωμα
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα.
Υλικά:
½ κιλό αλεύρι
1 μαγιά ξερή
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
ρίγανη
400 ml χλιαρό νερό
αλάτι
Εκτέλεση:
Όλα μαζί ανακατεύουμε με κουτάλι, ένα χυλό θέλουμε και σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα
Λιαστές ντομάτες (ξεπλυμένες – στραγγισμένεςς)
ελιές
πράσινη και κόκκινη πιπεριά
κρεμμυδάκια φρέσκα
μαϊντανό
φυλλαράκια ρίγανη
Μπορείτε να βάλετε και φέτα τυρί ή να την κάνετε νηστίσιμη
Αναμιγνύουμε τα υλικά με τον χυλό -με κουτάλι πάντα- και σε ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδο. Την αφήνουμε μισή ώρα ή και περισσότερο να ξεκουραστεί.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
Πέντε λεπτά πριν την βγάλουμε την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο όπου βάλαμε στουμπισμένο σκόρδο, δίνει υπέροχο άρωμα πραγματικά.
Σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Μπορούμε να την συνοδέψουμε με γιαούρτι ή τζατζίκι σπιτικό.
Καλή επιτυχία!