Ήρθε η σειρά να σας δείξω τα πιο νόστιμα και αφράτα κουλουράκια που έφαγα ποτέ μου!
Τη συνταγή την έχω εδώ και πάρα πολλά χρόνια και είναι εκπληκτική, είναι από τα ωραιότερα και πιο λαχταριστά εδέσματα. Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει πιο νόστιμα από αυτά, από όσα κι αν έχω φάει.
Ακολουθήστε τη συνταγή και θα με θυμηθείτε!
Κουλουράκια βανίλιας
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Σημείωση: Τα υλικά μας πρέπει να είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου.
Υλικά :
8 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις(κοσκινισμένο)
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
4 βανίλιες
2 μπέικιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο (lupark ή αγνό, αλλά αν δεν έχετε τότε αναγκαστικά απλό βιτάμ)
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
χυμό από 2 φρέσκα πορτοκάλια και διαλύω μέσα 1 κ.γ. αμμωνία
1 κούπα γάλα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, βανίλιες, πορτοκάλι μαζί με το ξύσμα, γάλα, μπέικιν και το αλεύρι. Σιγά σιγά και με τη σειρά που τα γράφω, όχι όλα μαζί ταυτόχρονα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας επιτυχία!