Σοκολατάκια σπιτικά: Το πιο γλυκό ταξίδι στην απόλαυση!

Σοκολατάκια
Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Ξεκινώντας απόψε την παρουσίαση των δημιουργιών μου μέσα από το emvolos.gr έλεγα να σας γλυκάνω λιγουλάκι. Έτσι για το καλωσόρισμα..

Τί θα λέγατε για ένα -ή και περισσότερα- λαχταριστό σοκολατάκι; Η αλήθεια είναι ότι σοκολατάκια φτιάχνω συχνά είτε σκέτα, είτε με διάφορους ξηρούς καρπούς μέσα, άλλοτε με καραμελωμένο ζαχαρούχο.  Αυτή τη φορά τα δοκίμασα με πραλίνα. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε και με το παραπάνω, είναι σκέτη απόλαυση!

Σοκολατάκια σπιτικά 2

Σοκολατάκια σπιτικά

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί 250 γρ. κουβερτούρα με 52% κακάο.

Για τη γέμιση:

Πραλίνα φουντουκιού (Νουτέλα ή Μερέντα)

Αν θέλετε να γυαλίζουν μπορείτε να προσθέσετε και λίγο σπορέλαιο ή ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο, ότι έχετε!

Εκτέλεση:

Σοκολατάκια σπιτικά 1Αφού γεμίσουμε το 1/3 περίπου τις φόρμες σιλικόνης που έχουμε για σοκολατάκια με λιωμένη κουβερτούρα, προσθέτουμε στη μέση λίγη πραλίνα φουντουκιού και μετά πάλι κουβερτούρα.

Παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και ορίστε, είναι έτοιμα προς κατανάλωση.

Απλά μεν, αλλά σίγουρα απίθανα!

Καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση του ΕΟΦ για τις εμποτισμένες με οξείδιο του χαλκού Ιατρικές Μάσκες Προσώπου
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου 2020